Region

Građani Sjeverne Makedonije peticijom traže smrtnu kaznu za ubistvo djevojčice Vanje

Vanja Gorčevska

Monstruozno ubistvo maloljetne Vanje Đorčevske uznemirilo je građane Sjeverne Makedonije i zemlje regiona, a na društvenim mrežama pokrenuta je peticija kojom se traži smrtna kazna za ubicu devojčice. Objavljen je i poziv na protest u subotu u Gradskom parku u Skoplju. U međuvremenu, Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je, po hitnom postupku, donijelo naredbu o sprovođenju krivične istrage protiv prvoosumnjičenog za ubistvo djevojčice i podnijelo predlog za određivanje mjere pritvora.

Peticija pod nazivom “Smrtna kazna za Vanjine ubice” se dijeli na društvenim mrežama, a istovremeno sa svih strana dolaze pozivi na najstrože kažnjavanje počinilica.

Tražeći pravdu, građani Sjeverne Makedonije kažu da je i doživotni zatvor za počinioce premala kazna.

Četrnaestogodišnja Vanja Đorčevska je oteta i za njom je sedam dana tragao gotovo cio region, da bi za vikend bilo saopšteno da je ubijena i da je njeno tijelo pronađeno zakopano nedaleko od Skoplja.

Nadležni su na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštili da je Vanja ubijena na brutalan način, da je nakon otmice stavljena u vreću za spavanje, a da je na mjestu zločina u nju pucano iz vatrenog oružja, dok su joj noge i ruke bile vezane. Ona je potom zakopana.

Tri osobe su pritvorene zbog sumnje da su učestvovali u ovom zločinu, kao i Vanjin otac koji se sumnjiči da je otmičarima i ubicama odao informacije o tome kada će ona biti sama. Trojica osumnjičenih su sami u odvojenim prostorijama u pritvoru, kako se ne bi suočili sa pobunom ostalih pritvorenika.

Glavno osumnjičeni za ovaj zločin Lj. P. je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodno potjernica. Kako je saopšteno, motiv ovog brutalnog ubistva je navodno koristoljublje.

Prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo Lj. P. biće pritvoren odmah po hapšenju, odlučio je Osnovni krivični sud u Skoplju na predlog Tužilaštva.

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju je, po hitnom postupku, donijelo naredbu o sprovođenju krivične istrage protiv prvoosumnjičenog i podnijelo predlog za određivanje mjere pritvora.

“Za osumnjičenog koji je u bjekstvu, po hitnom postupku, izdata je naredba za sprovođenje istrage za krivična djela – otmicu i ubistvo u skladu sa članovima Krivičnog zakonika. Javni tužilac podnio je Osnovnom krivičnom sudu Skoplje predlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenom. Sud je prihvatio predlog i donio rješenje kojim će se mjera pritvora početi sa primjenom odmah po otkrivanju i lišenju slobode”, saopšteno je iz Tužilaštvo.

10

avatar
1000
9
1
0
 
10
PodrškaJasnaNema vezeDragutinMarsal
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podrška
Gost
Podrška

Apsolutno podržavam. Vjerujem i mnogi drugi. Evropski zakoni su jalovi i nimalo poučni. Smrtna je jedina stvarna kazna za ovakve stvari, bez pomilovanja i skraćenja. Uostalom, ljudska vrsta odavno nije brojčano ugrožena, ne mora svako da živi.

Jasna
Gost
Jasna

Da se krv sledi u žilama od ovoga i tuge.
Sve je kako je Biblija prorekla. “U posljednji danim … ljudi će biti okrutni, bez ljubavi prema dobroti, bez prirodne naklonosti (ni u porodičnom krugu)” (2. Timoteju 3:1-5)

Nema veze
Gost
Nema veze

Ma kakva smrtna kazna. Nadam se da naše države nikada više uvesti smrtnu kaznu čisto principialno.
Ali takve bi trebalo zatvoriti sa njima sličnima (najgorima) do smrti.

Dragutin
Gost
Dragutin

Bog vam pomoga. I peticiju i proteste ako vlasti ne prihvate peticiju.
I kod nas isto treba sa tražimo. Za ubistva djece nema polemisanja. Smrtna kazna bez pogovora. U ovakvim slučajevima glumljet nekakvu “demokratiju” je sramota i za samu demokratiju.

Marsal
Gost
Marsal

Otac učestvovao u ovome pa njega treba ne objesiti treba ga mucit na najgori mogući način. Kakav je to monstrum od oca

Dana🇲🇪❤️🌠
Gost
Dana🇲🇪❤️🌠

Anđele,počivaj u miru.Za zločince doživotna kazna u mučenje,i to bi im bilo malo!!!

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Zapaliti ih zive pa gasiti,pa opet zapaliti ,pa opet ugasiti i muciti dok u mukama najvecim ne ispuste dusu. Druge kazne im nema !!!

Beni
Gost
Beni

Ubiti i Samo ubiti Sve Koji Su ucestvovali

Eto tako
Gost
Eto tako

Ma kako god da se kazne malo je.Treba uvest za ovakve neku vrstu mucenja do smrti.

Monarch
Gost
Monarch

Iz tebe govori bolesnik ISTI kao ovaj koji je ubio ovu nesretnu djevojcicu.Da plati zivotom da.Da ga mrcvare ne.I da tv Makedonija javno prenosi pogubljenje

Send this to a friend