Region

Gradonačelnica iz Hrvatske očitala lekciju ustašama

Tračak svjetla u mrkloj tami’, ‘sada mi je dan ljepši’ samo su neki od komentara na vijest koja je osvanula na Facebooku – gradonačelnica Grada Supetra (Brač, Hrvatska) odbila je molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom.

U vrijeme kad Balkanom ponovo “jašu” fašisti i pokušavaju nametnuti svoje lažne i odvratne konstrukcije događaja iz prošlosti, prva žena Supetra Ivana Marković zaslužuje veliki aplauz.

Marković se u odgovoru obraća predsjedniku Počasnog bleiburškog voda Vici Vukojeviću, predsjedniku Nadzornog odbora Vladimiru Šeksu i glasnogovorniku Boži Vukušiću u kojemu jasno i precizno odgovara zbog čega ne može udovoljiti njihovom zahtjevu da razmotri donaciju za njihove projekte.

“Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece dok ih je 118 ostalo bez jednog, a osam bez oba roditelja. Proslavu čemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka”, navodi se u odgovoru gradonačelnice.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rajo
Gost
Rajo

Ivana,svaka Vam cast !
Vi ste nada boljeg zivota na Balkanu !
Isti cas predlazem porodici ljetovanje na vasem ostrvu.

Gligor73
Gost
Gligor73

Bravo Ivana , samo mislim da ces brzo biti smenjena

Blaki
Gost
Blaki

Jedno veliko i iskreno….BRAVO IVANA..

Crmničanin
Gost
Crmničanin

Bravo Ivana…. Ovakve hrvate,ovakve srbe,muslimane i albance cu uvijek nazivati bracom…Brat je mio koje god vjere bio… Treba jacati antifasisticke pokrete,a sami tim pogasit kvinsliske pokrete koje stvaraju razdor i podjele….. ⚒️⚒️⚒️⚒️⚒️⚒️⚒️⚒️⚒️.
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!!!!!

Jovanka
Gost
Jovanka

Ne povedi se narode za svijetlim izuzecima, nego imas danas i internet i knjige dostupne pa uci od istorije, najbolje uciteljice zivota. Nije to tesko jer ta uciteljica uvijek ista pitanja postavlja, uvijek se zna sto ce biti na ispitu pa se lako pripremit. Zakljucak za one sto nisu shvatili: Nema srece od Hrvatske.

Blaki
Gost
Blaki

Jovanka,piremetila si .Kod psihijatra piđi .
Dal je moguće da sve Hrvate stavlhaš u jedan koš .Ili…..za svakog Srbina imaš poseban koš

Jovanka
Gost
Jovanka

Ne stavljam sve, ali tesko zemlji kuda vojska prodje. Nisu ni u NDH bili svi isti. Razumijem te sto oces da kazes, ali prije nego krenes Jovanku da kritikujes razmisli malo dublje i sire, nemoj sa njom da pricas kao da ste isti nivo.

Boško
Gost
Boško

Jovanka, pogrešno si vaspitana, ali sve se može popraviti samo moraš raditi na sebi.

Tomos
Gost
Tomos

Slobodno napišite “bivše gradonačelnice”…

Micka
Gost
Micka

Cuvaj glavu, Vi ste heroj. Vama se ponose svi antifasisti.

marius
Gost
marius

Kad bi se ujedinili svi koji misle kao g. Ivana, i jasno ,hrabro ,rekli NE svim zagovornicima fasizma, na ovim nasim Balkanskim prostorima, mnogo bi ljepse bilo zivjet . Bravo za g. Ivanu !

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Trebalo bi i ovim srbima kod nas u BiH malo lekciju ocitati.

Region
Gost
Region

Očitali su im je 41′, komšije. Naučili su “lekciju” i neće se ponoviti

Phell
Gost
Phell

Super, svaka čast!

No passaran
Gost
No passaran

Svaka čast. Danas je u Hrvatskoj ovo teško reći i ona je prava heroina. Doduše, fašizam se generalno u raznim oblicima povampiruje i dužnost je svakog demokrate i antifašiste da mu se suprostavi !

Send this to a friend