Region

Haradinaj dobio američku vizu jer je promijenio stav o sudu

Američka ambasada izdala je vizu premijeru Kosova Ramušu Haradinaju, tek nakon što se on povukao iz inicijative o ukidanju Specijalnog suda, kažu dobro obaviješteni izvori Gazeta Express.

Povlačenje iz inicijative o ukidanju Specijalnog suda nagradilo je Haradinaja američkom vizom, koja mu nije izdata zbog toga što on nije poslušao strane ambasadore koji su upozoravali na totalnu izolaciju Kosova, ako se ukine Specijalni sud, prenosi portal KoSSev.

Gazeta Express je saznala da će američka ambasada izdati vizu Haradinaju i to je uslijedilo isključivo nakon što je promijenio stav o ukidanju Specijalnog suda.

Haradinaj je u intervjuu za DW rekao da Specijalni sud neće biti poništen, ukazujući na to koliko je važno da Kosovo napreduje na evropskom putu.

Ova izjava Haradinaja razlikovala se od onih koje je ranije davao. Kosovski premijer je insistirao na tome da brani prava poslanika da oni odluče šta će ukinuti u Skupštini i da se ambasadori tu ne pitaju.

Oni su kasnije, s druge strane, upozorili na ozbiljne posljedice po Kosovo, ako Specijalni sud bude ukinut.

Haradinaj je juče dobio vizu za Ujedinjeno Kraljevstvo, iako je ranije objavljeno da nakon američke vize, vlada ima problem i sa britanskom.

Haradinaj početkom januara nije mogao da posjeti Ajovu zbog toga što mu nije bila izdata viza. Ovo stopiranje uslijedilo je nakon što je američki državni sekretar reagovao na inicijativu o ukidanju Specijalnog suda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lipovo
Gost
Lipovo

Ego, ssta znachi. ,,lizalica”

cinik
Gost
cinik

Čak se i bidon može dozvati!

Send this to a friend