Region

Haradinaj dobio vizu, ide na Molitveni doručak kod Trampa 

Haradinaj

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj dobio je američku vizu i prisustvovaće u Vašingtonu Molitvenom doručku koji organizuje američki predsjednik Donald Tramp.

To je za prištinske medije potvrdila direktorka Kancelarije za odnose s javnošču u kabinetu kosovskog premijera Donjeta Gaši.

“Premijer će se sastati s kongresmenima i senatorima i da ti sastanci su potvrđeni”, dodala je ona.

Nacionalni molitveni doručak koji se obično održava u četvrtak početkom februara u Vašingtonu, u zajedničkoj molitvi okuplja predsjednika SAD, članove Kongresa, američke političare, vojne lidere i goste iz stotinak zemlja.

Manifestacije povezane s Molitvenim doručkom traju nekoliko dana sa oko 3.500 gostiju i sastoje se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem govore predsjednik SAD i jedan gost čiji se identitet ne otkriva do posljednjeg časa.

Haradinaj je trebalo da 11. januara prisustvuje skupu u organizaciji komandanta Nacionalne garde Ajove Timotija Ora, ali je ta posjeta otkazana jer mu nije izdata viza.

U Prištini se neizdavanje vize ocjenjivalo kao prvi znak mjera koje će SAD i druge zemlje “velike petorke” preduzeti protiv lidera Kosova koji podržavaju ukidanje Specijalnog suda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kotor
Gost
Kotor

Ne shavatam ide da pere pjate je li?

Ogist De Rib
Gost
Ogist De Rib

Ide da im ispece po burek , posto su u tome najbolji

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Ide i Milo.Ne vratili se…neka tamo pokazu sta je “demokratija u pravom smislu”.

Send this to a friend