Region

Haradinaj mogući kandidat za predsjednika Kosova

Zamjenik predsjednika ABK-a Ardijan Ðini izjavio je da postoje inicijative da Ramuš Haradinaj bude kandidat za predsjednika.

Prema njegovim riječima, moguće su nove okolnosti kada je u pitanju izbor predsjednika, čak iako ne bude potvrđena optužnica protiv aktuelnog predsjednika Hašima Tačija, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Svi se nadamo da optužnica neće biti potvrđena, ali ipak za četiri ili pet mjeseci moramo da uđemo u proces izbora predsjednika”, rekao je Ðini.

Haradinaj je na Fejsbuk profilu potvrdio da on može biti kandidat za predsjednika.

“Vjerujem da ću biti kandidat za predsjednika, ako se o tome raspravlja na osnovu Ustava, to smatram velikom odgovornošću i posebna mi je čast”, napisao je Haradinaj.

Partneri unutar vladajuće koalicije na Kosovu, Alijansa za budućnost Kosova i Demokratski savez Kosova, nijesu se dogovorili oko pozicije predsjednika, nakon što Tačiju istekne mandat u proljeće 2021. godine.

Specijalizovano tužilaštvo je krajem juna saopštilo da je 24. aprila proslijeđena na potvrđivanje optužnica za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti protiv kosovskog predsjednika Hašima Tačija, lidera Demokratske partije Kosova Kadri Veseljija i još nekih bivših pripadnika OVK, čija imena nijesu objavljena.

Tači je naveo da će, ako optužnica protiv njega bude potvrđena, podnijeti ostavku na mjesto predsjednika.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
VasojevkaNarcis ZgubidanTitograd
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Pošto mi crnogorci imamo i albanske krvi,uvjek će mo podržat naše rođake,moramo pokopat velikosrpsku mitomaniju za sva vremena,pa da jadni narod krene da živi opušteno?Uništišega neki karađorđevići pamiloševići i evo sad najgori vučići,oni su najgora pošast koja je mogla da zadesi jedan radan i pošten narod,srpski?

Vasojevka
Gost
Vasojevka

Bogami ja u sebi nemam albanske krvi.
Srpske i crnogorske, da.
Niti su je imali moji pradedovi niti ce je, nadam se imati moji unuci i praunuci.

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Send this to a friend