Region

Haradinaj: Priznavanjem Kosova takse će biti ukinute

Odlazeći premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas u razgovoru uživo koji je organizovao Kosovski demokratski institut o dijalogu između Kosova i Srbije, da treba reći i Evropljanima i Amerikancima da će takse biti ukinute samo priznavanjem Kosova, prenosi Gazeta Ekpress.

Haradinaj je ocijenio da je odlazak predstavnice EU za bezbjednost i spoljnu politiku Federike Mogerini iz pregoračkog procesa dobra vijest, budući da je ideja korekcije granica ili podjele Kosova bila prisutna pod njenim vođstvom.

“Povratak dijalogu za stolom njemačke kancelarke Angele Merkel i uz podršku predsjednika Francuske Emanuela Makrona i Vašingtona sa izaslanikom Metjuom Palmerom je veoma dobra odluka, pošto podjela Kosova više nije tema razgovora“, rekao je Haradinaj.

On je naglasio da će dijaloga sa Srbijom biti samo ukoliko postoji obostrano priznanje u trenutnim granicama i da neće podržati da početak pregovora bude uslovljen ukidanjem taksi.

“Moramo da objasnimo objema stranama da se zalažemo za međusobno priznavanje i da njihov zahtjev da se suspenduju takse prije početka dijaloga slabi Kosovo. Taksa se uklanja samo priznavanjem”, ponovio je Haradinaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cetinje
Gost
cetinje

O cemu prica ova budala Haradinaj koji je niko i nista,aj se vucaj pomrtino.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

prvo ti u zatvor za zlocine …..u metohiji dje su zivjeli crnogorci pod tvojom komandom su ubijani i protjerani …..samo reci koliko ih je bilo koliko ih ima sad a pravis se prijatelj crnoj gori …mi albance nismo ubijali u cg tokom ratova….bez takvih kao ti lako ce se dogovorit dje ima ljudi

Окле
Gost
Окле

Прича за малу ђецу. Срија не жели да ви укинете таксе, тачно је да губи (занемарљиво), али добија много више. Ви не укидате таксе, Србија не може да настави пут ка ЕУ, што ни не жели. Док ви водите политику на КиМ, Србија нема шта да брине.

Joo
Gost
Joo

Sta se desilo ostaloj Haradinajevoj braci….bilo ih je vise, sad samo dva……

Primorje.
Gost
Primorje.

Poginuli su kao teroristi. Protiv regularne vojske i policije. Kad pitate obicne gradjane po Njemackoj, Belgiji, Holandiji, Francuskoj za Albance? Svi vam kazu ” Pa ko nema probleme sa Albancima, a danas u Evropi sva prostitucija i sva droga ide preko njih” . I Sam tito je imao.problema sa Albancima. Pa je ustavom smirio malo strasti na Kosovu. Takodje, cak… Više »

Car
Gost
Car

Sprema se haradinaj za Hag, i sam zna da mu sledi dugogodišnja robija 🙂

Bnjj
Gost
Bnjj

Međusobno priznanje kakva šala

EKV
Gost
EKV

Predsjednik Vlade,covjek koji je licno ubijao na teritoriji Decana,Djakovice,Orahovca…mucitelj i kidnaper civila…

Niki
Gost
Niki

Misliš li na vučića ili dodika??

Send this to a friend