Region

Haradinaj: Za kredibiltet Kosova nije dobro da se premijer poziva na saslušanje

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da Specijalni sud u Hagu sprovodi selektivnu pravdu što nikako nije dobro za sve žrtve, prenosi Euobzerver.

“Zalažem se za pravdu za sve žrtve, ne razlikujući ih po nacionalnoj pripadnosti. Protivim se selektivnoj pravdi”, rekao je Haradinaj.

Kako je istakao, za kredibilitet Kosova nije dobro da se premijer poziva na saslušanje u Specijalni sud, i dodao da činjenica da ga je sud pozvao zbog ispitivanja u vezi sa navodima koje je Haški tribunal već dva puta odbacio ukazuje na to da u “Hagu ima nečeg trulog” i da to “ne liči na vladavinu zakona, već na političko gonjenje”.

“Povezujem to sa mojim stavom o različitim pitanjima, poput razmjene teritorija”, rekao je on i podsjetio da se usprotivio ideji o razmjeni sjevera Kosova za prostor na jugu centralne Srbije gdje žive Albanci.

Prema njegovim riječima, tu ideju podržavaju u nekim međunarodnim krugovima vjerujući da bi ona mogla da doprinese dogovoru.

Haradinaj je naveo i da bi pokušaj promjene granica prema etničkoj liniji “bio poziv na povratak sukobima iz prošlosti”.

“Ta ideja je izuzetno opasna za Kosovo i za stabilnost cijelog regiona Zapadnog Balkana”, rekao je Haradinaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joo
Gost
Joo

Hari, nije dobro za Kosovo da je premijer ratni zlocinac……

Ida
Gost
Ida

Kolinda i ovaj Haradinaj su prava slika svog naroda, kakav narod – takvi mu i predstavnici.

Bhf
Gost
Bhf

Tačno zato srbi imaju vučića

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ti zlotvore treba da si u zatvoru..

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Ne sjekiraj se buraz, ides ti u hag najmanje 50 godina

Send this to a friend