Region

Haradinaju odbili američku vizu zbog demarkacije sa CG

Ramuš Haradinaj

Odbijanje američkih zvaničnika da se sastanu sa kosovskim premijerom Kosova Ramušom Haradinajem i odbijanje njegovog zahtjeva za vizu podigla je veliku prašinu u kosovskim medijima.

Kako ističu, posljedica svega jeste odbijanje kosovskog parlamenta da ratifikuje Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i inicijativa za opoziv odluke o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine tzv. OVK.

Haradinaj se oglasio nakon što nije dobio odgovor na zahtjev za američku vizu koji je njegov kabinet podnio, napominjući da je u SAD pozvan samo na Molitveni doručak.

“Moj kabinet je podnio zahtjev za vizu. Ima više događaja tamo na koje želim da idem. Odgovor nijesam dobio”, dodao je on.

Kosovski premijer je dodao da će na Molitveni doručak otputovati kad dobije vizu.

Kosovska vlada ponovo je sinoć odbacila navode medija da je Haradinaju odbijena američka viza, a njegov šef kabineta je priznao da su “kasno aplicirali za vizu”.

“Mi smo krivi, kasno smo aplicirali za vizu. Da je poziv bio višeg nivoa, dobili bi vizu isti dan, ali, premijer nije imao takav poziv”, rekao je šef kabineta Haradinaja Avni Arifi za Gazeta ekspres, ponovivši da je viza za Haradinaja još u proceduri.

Prethodno je portparol Nacionalne garde u Ajovi, pukovnik Greg Hepgud, rekao za Radio Slobodna Evropa da je Haradinaj otkazao posjetu toj saveznoj američkoj državi, jer mu nije izdata viza za SAD.

Haradinaj je trebalo 11. januara da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta Nacionalne garde u Ajovi Timotija I.Ora.

Umjesto Haradinaja tom događaju prisustvovaće zamjenik kosovskog premijera Bedžet Pacoli.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sasa
Gost
sasa

Pravda se kao zakasnio sa vizom molim te

Idemo dalje
Gost
Idemo dalje

A zgodan ovaj Pacoli.

metadon
Gost
metadon

Samo upozorenje!Ne,no će dozvoliti polupismenom i priglupom Haradinaju da se igra sa njima.Umislo bolesnik da je nešto bitan

Sveto BG-BD
Gost
Sveto BG-BD

Prvda za Ramuša!

Gost
Gost
Gost

Eto. I neka su.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Pa kad nijesu članice NATO-a.

Anarhista
Gost
Anarhista

Hehehe

Send this to a friend