Region

Hrvatska podijeljena oko Tompsonovog pojavljivanja na dočeku fudbalera

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu 16. jula dočekalo pola miliona navijača, Hrvatska je bila svjedok jednom od najvećih okupljanja u istoriji države.

Mada je tada cijela zemlja disala kao jedno, mišljenja su ipak bila podijeljena jedino oko pojavljivanja pjevača Marka Perkovića Tompsona.

Zato je televizija RTL sprovela anketu u kojoj je građane Hrvatske pitala šta misle o tome.

U anketi učestvovalo je 1.300 ispitanika, a pokazalo se da mu podrška nije ni približno velika kao što tvrdi hrvatski selektor Zlatko Dalić.

Više od polovine anketiranih – 51,7 odsto smatra da je Tompson trebalo da nastupa na Trgu, dok se 38,8 odsto ispitanika protivilo tom nastupu. Takođe, 9,5 odsto ne zna ili je neodlučno, čime je potvrđeno da je teza o podijeljenosti društva oko ovog pjevača tačna.

Oni koji podržavaju Tompsonov nastup njih 51 odsto, kao glavni razlog ističu činjenicu da su igrači htjeli da im zapjeva na bini to veče.

Oni koji su bili protiv Tompsona, kao glavni argument navode  da ne podržavaju ono što on predstavlja.

Na RTL-u su se bavili i time kako su Tompsonovo pojavljivanje na dočeku doživjeli birači iz vodećih stranaka.

Čak 76 odsto birača HDZ-a ga podržava, ali nije beznačajna ni podrška od 17 odsto koju taj muzičar uživa među biračima SDP-a.

Navodi se i da Tompsona podržava i više od polovine birača Živog zida (50,9 odsto), većina birača Mosta (90 odsto), kao i većina fanova stranke Milana Bandića (53 odsto).

5 Komentara na "Hrvatska podijeljena oko Tompsonovog pojavljivanja na dočeku fudbalera"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend