Region

Hrvatska zbog migranata brani ulazak ministrima BiH?

Hrvatska bi mogla da zabrani ulazak ministrima iz BiH, jer navodno huškaju migrante na ilegalni ulazak u tu zemlju, prenose hrvatski mediji.

Poslednje poruke političkih lidera vlade Unsko-sanskog kantona BiH u vezi s blokadom migrantskih centara Bira i Miral, gdje je od juče uvedena blokada kretanja za migrante, bile su dvosmislene i iz njih se vidi da će izlazak iz kampova biti omogućen samo onima koji se ilegalno upute ka hrvatskoj granici.

To su ocijenile hrvatske službe koje pomno prate izjave zvaničnika Unsko-sanskog kantona, a kako prenosi zagrebački “Večernji list”, nadležne institucije razmatraju mogućnost da im zabrani ulazak u Hrvatsku.

To bi se odnosilo na ministra unutrašnjih Unsko-sanskog kantona Nermina Kljajića, čiju su izjavu prenijeli mediji u Bosni i Hercegovini i Srbiji, navodeći da će izvan ovih kampova koji se nalaze u neposrednoj granici s Hrvatskom moći samo oni koji žele okušati sreću i krenuti rutom prema državnoj granici u namjeri da uđu u Hrvatsku.

Kako se navodi, Hrvatska je već zabranila ulazak stranim zvaničnicima – u aprilu 2018. ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu poslije izjava poput onih da o njegovom dolasku “može odlučiti vrhovni komnadant Vojske Republike Srbije Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu odlučiti hrvatski ministri”.

3

avatar
1000
1
2
0
 
3
vlatkorokirambo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rambo
Gost
rambo

ovi siromasi zele samo da prodju ali im ustaska klika neda

roki
Gost
roki

siromasi sa kreditnim karticama

vlatko
Gost
vlatko

nezvane goste Hrvati opreme dobro, nije to raspala Srbija

Send this to a friend