Region

Izetbegović traži priznavanje genocida: Nisam neprijatelj srpskom narodu, ali…

Izetbegović

Nisam neprijatelj srpskom narodu, ali ksenofobnoj, šovinističkoj, antibosanskoj i antibošnjačkoj politici jesam i uvijek ću biti, saopštio je danas lider najuticajnije bošnjačke Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

On je u objavi na Facebooku pozvao Milorada Dodika da prizna da je u Srebrenici izvršen genocid i izvini se i u ime srpskog naroda, a Srbe da prihvate istinu.

Srpske lidere, a prvenstveno Dodika, pozvao je i da prestanu da veličaju presuđene ratne zločince.

Iako je ploča sa imenom Radovana Karadžića skinuta sa Studentskog doma na Palama, Izetbegović poziva Dodika da se izvini zato što je taj dom nazvao po “ratnom zločincu” i zato što je “dodijelio odlikovanja drugim ratnim zločincima”.

Od Dodika traži da, kako kaže, prestane da šovinistički vređa Bošnjake i ostale neistomišljenike, među kojima su i “Srbi koji ne podržavaju njegovu politiku”.

Izetbegović od Dodika traži i da prestane da slavi Dan kada su, kako navodi, srpski parlamentarci odlučili da se „teritorijalno razgraniče sa Bošnjacima i Hrvatima“, kao i da omogući da Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj uživaju ista prava kao Srbi i omogući im pravo na bosanski jezik.

Pozvao je Dodika i da, kako kaže, prestane da vodi “politiku usmjerenu protiv države Bosne i Hercegovine i počne da poštuje njene institucije”.

Izetbegović poziva srpskog člana i predsjedvajućeg Predsjedništva BiH da, kako navodi, “prestane da vodi separatističku politiku i posveti se izgradnji države i društva u kojima će se svaki čovjek, bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost, osjećati sigurno i ravnopravno”.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
BarakaPodgoricaRozajDokoDarina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baraka
Gost
Baraka

Srbi ce, htjeli ne htjeli, to priznati. Kao i Kosovo sto ce priznati. I ceka ih tesko otreznjenje i otklon od fasizma. Bice bolno..

Podgorica
Gost
Podgorica

Svska čast Dodiku👏👏👏👏

Rozaj
Gost
Rozaj

Bakire, uhapsi bagru dodika !!!

Doko
Gost
Doko

Nazalost I bakire si dio onog loseg srpskog naroda koji se prevjeri

Darina
Gost
Darina

Uzalud pozivate Dodika, o ne razumije.

🇲🇪bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪bernini🇲🇪

Nastavljači četničke ideologije neće nikada priznati genocid u Srebrenici!

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Neka Izemetbegoviću,ne zateži ni ti ni Dodo,pustite narod BIh na miru

Send this to a friend