Region

Kako je čistačica iz Srbije zaradila dva miliona eura zahvaljujući policiji

Vesna D. (53), čistačica iz Srbije, i njen nezaposleni sin Dragan D. (36) zaradili su preko 1,9 miliona eura honorarno radeći kao prevodioci za austrijsku policiju, a nedavno su oboje procesuirani zbog neplaćenog poreza na prihode.

Ova nevjerovatna priča počela je 2006. godine, kada je policija u Beču registrovala povećan broj kriminalnih radnji počinjenih od strane ljudi porijeklom sa naših prostora.

Kako navode austrijski mediji, imali su veliki problem prilikom prevođenja snimljenih telefonskih razgovora i saslušanja koja su često dovodila do nesporazuma, a kasnije i do oslobađajućih ili blažih presuda, pa su po potrebi honorarno angažovali Vesnu D. da im prevodi sa srpskog i romskog jezika.

Vesna D. je, prema zvaničnim podacima bečke policije, na taj način od 2006. do 2016. godine zaradila 1.163.397 eura, a zbog povećanog obima posla policija je 2010. godine honorarno angažovala i njenog nezaposlenog sina Dragana, koji je za šest godina zaradio 740.176 eura.

Prema informacijama dostavljenim javnosti, Vesna D. i Dragan D. su ostali dužni državi 741.000 eura, te su se prošle nedjelje našli pred austrijskim sudom.

Postupak protiv Vesne je odložen zbog bolesti tužene, a Dragan je po savjetu advokata priznao krivicu i osuđen je na četiri mjeseca zatvora i društveno koristan rad.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
galebalo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
galeb
Gost
galeb

Apetit je čudo.

alo
Gost
alo

Mislili su da im moze bit kao kuci, da prihoduju ili prodaju nesto a da ne plate porez na dobit. Ipak je to drzava a ne neki provizorijum kao mi i drzave u okruzenju

Send this to a friend