Region

Kolinda sazvala veliki sastanak, Rusi stižu prvi put

Kolinda Grabar Kitarović

Danas u Slavonskom Brodu održaće se veliki “energetski” sastanak koji je sazvala Kolinda Grabar- Kitarović, predsjednica Hrvatske.

Glavna tema je gasifikacija rafinerije u Bosanskom Brodu, kojom bi se riješio problem zagađenja vazduha. Naime, Crodux, kompanija u vlasništvu Ivana Čermaka i Zarubežnjeft, ruska kompanija koja je vlasnik rafinerije u Bosanskom Brodu imaju različite poglede kako bi taj projekt trebalo izvesti i uslovi koje postavljaju su, kako tvrde upućeni, međusobno neprihvatljivi, pa se pokušava pronaći kompromis. Zapelo je, kako se saznaje, s jamstvima i ugovorima između Croduxa i Rusa, navodi Novac.hr.

Tako bi se u posjepodnevnim satima na jednom mjestu trebali naći svi koji mogu na bilo koji način uticati da se poboljšaju ekološki standardi u toj fabrici koju su Rusi kupili 2003. godine.

Prvi put u Hrvatsku trebali bi doći Evgenij Murov, predsjednik Upravnog odbora Zarubežnjefta te Sergej Kudrjašov, generalni direktor te ruske državne naftne kompanije. Stolicu za stolom imaće i Andrej Getinger, direktor Optima grupe, kompanije u sklopu koje posluje rafinerija Bosanski Brod s rafinerijom ulja u Modriči.

Prošle nedjelje ruski predsjednik Vladimir Putin iz Sočija poslao je političku poruku da je itekako svjestan zabrinutosti Hrvatske i stanovnika Slavonskog Broda oko zagađenja iz rafinerije u Bosanskom Brodu i da se taj problem mora riješiti gasifikacijom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zrno krstov
Gost
zrno krstov

Kolinda,ljepotice!!!

Splićanin
Gost
Splićanin

Krsto, ne benavi!

radule
Gost
radule

rusi i hrvati, saradnja sve značajnija bez lažne ljubavi i parada. Uzajaman respekt i uvažavanje donijeli a i donosili su plodove

Send this to a friend