Region

Ljajić: Preko mog mrtvog brata vode rat sa mnom živim

Rasim Ljajić

Rasim Ljajić izjavio za novi Nedjeljnik da su teške optužbe Vojislava Šešelja upućene njemu jedan od dva najteža napada u njegovoj političkoj karijeri.

“Ovaj posljednji nema nikakve veze s politikom i zato je mnogo teži od onoga iz uslovno ‘bivšeg života’ kada sam bio proskribovan u jednoj maloj zajednici kao izdajnik. Iskreno, pomislio sam da je to dio šire priče, ali sada mi je više nego jasno da je to političko-finansijska akcija Šešelja i Zukorlića”, naveo je Ljajić u intervjuu za Nedjeljnik.

Ujedno je i ocijenio da je ovo napad u kojem nemate odbranu.

“Ovo je kao da dokazujete da nekog nijeste ubili. Ili da poštenoj ženi kažete da je prostitutka. Sve sam mogao da očekujem, ali ovako nešto nijesam mogao ni da sanjam. Na svu sreću, ipak postoje neke institucije koje treba da izađu i kažu da li je bilo šta od toga istina. Ja sam rekao-ako postoji bilo šta, ne u političkoj karijeri, nego od mog djetinjstva do moje 54. godine, ako sam jabuku nekom ukrao, ako sam nekom djetetu loptu ukrao, ako sam se potukao sa nekim, ako postoji bilo šta, neka izađu sa tim i ja ću se povući”, naglasio je Ljajić.

On navodi da, pošto im je propao pokušaj sa izdajnikom, onda sada pokušavaju da ga kriminalizuju ne bi li mu umanjili politički uticaj.

“Meni je degutantno da ovo i izgovorim, ali oni preko mog mrtvog brata vode rat sa mnom živim. To je suština cijele priče. Drugog argumenta nemaju. I to zbog brata koji je umro prije 15 godina, i koji je bio osuđen prije 27 godina”, konstatovao je Ljajić i najavio da neće preduzimati nikakve konsekvence protiv šefa radikala.

“A šta mogu da preduzmem? Šta Šešelj može da izgubi u ovom ratu sa mnom? Svi su navikli da vam Šešelj u medijima tovari blato u lice, a meni to apsolutno ne treba. On može samo da dobije, a ja mogu samo da izgubim, bez obzira i na izjave Vučića i Stefanovića i svih ostalih”, ukazao je Ljajić.

On je poručio da nijedan minut ne bi sjedio u vladi da sumnja da iza svega stoji predsjednik Aleksandar Vučić. Priznao je da je razmišljao o tome da napusti Vladu Srbije.

“I to sam rekao Vučiću: imam milion poslova, a sada treba da se bavim Šešeljom i njegovim besmislenim optužbama. Da je on rekao bilo šta drugo, ovakav si, onakav si, nesposoban… Ja sad treba da dokazujem nešto što nema nikakve veze s istinom. Službe i policija su rekle da apsolutno nema ništa, ali oni nastavljaju svoje. I šta je moja odbrana? Niti da ćutim, niti da o tome govorim. Ako ćutim-ostavljam sumnju, ako govorim-podižem prašinu i i dalje sam tema”, rekao je Ljajić u emotivnom intervjuu za Nedjeljnik u kome je prvi put govorio o svojoj braći.

3 Komentara na "Ljajić: Preko mog mrtvog brata vode rat sa mnom živim"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend