Region

Mađarska podržava ukidanje viza za Kosovo

Peter Sijarto

Mađarska će podržati ukidanje viznog režima Kosovu, izjavio je danas u Prištini ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto. Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kosovskim šefom diplomatije Bedžetom Pacolijem i ministrom infrastrukture Paljom Ljekajem, Sijarto je kazao da nije fer kako se EU ponaša prema Kosovu oko viza.

“Nije fer zato što je Kosovo ispunilo svih 95 postavljenih uslova, i nije fer to što se sada još uvijek postavljaju neki ciljevi. To je bio slučaj i sa Ukrajinom i Gruzijom, kada su ispunile sve uslove, Komisija je iznenada postavila nove uslove i bilo je potrebno još godinu i po do dvije, nakon što su ispunili sve uslove, da im se ukinu vize”, kazao je on.

Sijarto je takođe rekao da Mađarska podržava dijalog Kosova i Srbije i da želi da se ovaj proces uspješno okonča. Kako je dodao, kakav god ishod dijalog bio, Mađarska će ga podržati, ukoliko je zasnovan na uzajamnom dogovoru i na međunarodnom pravu.

“Mi se nalazimo u susjedtsvu Zapadnog Balkana tako da možda bolje razumijemo šta to znači imati stabilnost ili nedostatak stabilnosti u regionu. Stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu je od vitalnog značaja”, dodao je on.

On je dodao da Zapadni Balkan igra ključnu ulogu u zaustavljanju protoka ilegalnih migranata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Krusi
Gost
Krusi

Bravo a Petera! Radi u korist Srbije, jer će ukidanjem viza i to malo Kosovara se odseliti u Zapadnu Evropu. Sijarto pozdrav za tebe!

Trt
Gost
Trt

Auuuuu neki su na aparate 😀

brainsprinter
Gost
brainsprinter

Hehe,Madjari zelim vam sto vise posjetilaca sa Kosova i Albanije

Send this to a friend