Region

Marš crvenih kišobrana: Seksualni radnici prošetali Skopljem

Foto: Twitter

Seksualni radnici tradicionalno su u Skoplju marširali za veća prava, jednak tretman pred zakonima i poštovanje njihovog prava na slobodan izbor.

Učesnici marša “crvenih kišobrana” traže izmjenu zakonskih regulativa koje kriminalizuju seksualne radnike, prenosi portal Plusinfo.

Nakon 12 godina diskriminacije nasilje nad seksualnim radnicima i dalje postoji, a kako su poručili učesnici marša institucije u toj zemlji i stručna javnost nastavljaju da budu gluve i slijepe na njihove zahtjeve.

“Zašto treba da radimo u strahu i da budemo maltretirani i ignorisani od društva. Zašto nas tražite, a ne poznajete nas. Mi smo izabrali seksualni rad kao najbolju opciju zarade za život i niko ne treba da nam oduzima pravo na slobodan život”, poručila je jedna od učesnica na maršu crvenih kišobrana.

Oni takođe navode da je 2018. u Sjevernoj Makedoniji bilo dokumentovano 100 slučajeva nasilja nad seksualnim radnicima, dok je u 2019. godini taj broj manji, ali to nije posljedica pozitivnih promjena.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rambo
Gost
rambo

OVE DAME RADE NAJSTARI ZANAT NA SVIJETU I ONE TO RADE OTVORENO NEKE DA PREZIVE ANEKE IZ STRASTI I ZADOVOLJSTVA
NISAM KORISNIK NJIHOVI USLUGA ALI IH IPAK RESPEKTUJEM

Velimir
Gost
Velimir

Legalizovati,medicinski kontrolisati,oporezovati I svi zadovoljni!

Ida
Gost
Ida

E, Bože, umori , ne nagrdi!

Trol
Gost
Trol

Sto im to fali Ido? Zanimanje ko i svako drugo – trgovina robom i uslugama – postenije no ove moderne sponzoruse. Treba ga svudje uvesti u legalne tokove i definisati jasna pravila – veca sigurnost za radnice, za musterije indrzavi porez – dje ces bolje

Send this to a friend