Region

Mektić Dodiku: Srbi se u Hrvatskoj tretiraju kao stoka sitnog zuba

Dragan Mektić

Ne stišavaju se reakcije na odluku predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da se pozove na zaštitu vitalnog entitetskog interesa i time, bar za sada, spriječi pokretanje spora s Hrvatskom zbog izgradnje Pelješkog mosta.

“Dok se Srbi u Hrvatskoj tretiraju kao stoka sitnog zuba, Milorad Dodik ide dotle da izgradnju Pelješkog mosta proglašava za srpski nacionalni interes”, napisao je na svom Twitter profilu ministar odbrane Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

On je ocijenio i da je hrvatski interes odjednom postao srpski interes, upućujući time jasnu kritiku na jučerašnju odluku predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Narodna skuština Republike Srpske već sjutra će se izjasniti o Dodikovom mišljenju da je ugrožen vitalni entitetski interes, a zakonodavnom organu bosanskohercegovačkog entiteta RS tim povodom obratit će se i Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH jučer je pozivanje na zaštitu entitetskog interesa pravdao time da bi zbog usvajanja takve odluke BiH mogla imati probleme s brojnim subjektima, s obzirom na to da je Hrvatska članica Evropske unije.

S obzirom na to da su bh. javnosti poznati bliski odnosi predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića s liderom SNSD-om, postoji mogućnost da na ovaj način Dodik zapravo štiti Čovićeve političke stavove.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegro
Gost
Montenegro

Sve po zaslugama majstore!! Nije im to CG pa da se sire i provociraju i prodje im..

Mina
Gost
Mina

Jos jednom se pokazuje da je politika necasno zanimanje.

Crna Gora
Gost
Crna Gora

stoka sitnoga zuba, ahahahahahahahahahahahahaha…

Окле
Gost
Окле

Мишљења сам да ће ФБиХ прије тражити осамостаљење него Република Српска. Јеноставно БиХ, нема никакву перспективу. Све што покушају једна од двије државе то саботира, једноставно, држава без будућности.

Send this to a friend