Region

Metak u koverti nakon Parlamenta BiH stigao i u Srbiju

Foto: Screenshot

Novopazarska policija radi na identifikaciji pošiljaoca koverte Islamskoj zajednici u Srbiji, u kojoj se nalazio školski metak umotan u pamučnu tkaninu, prenosi Beta.

O slučaju je obaviješten i tužilac, objavio je u četvrtak novopazarski Radio Sto plus.

Koverta s metkom stigla je u ponedjeljak, 4. novembra, s poštanskim pečatom iz Beograda, a na njoj je kao ime pošiljaoca naveden Đorđe Petrović, s adresom ulice Svetog cara Lazara iz Orašca.

U Mešihatu IZ navode da su zabrinuti, jer smatraju da je ova koverta s metkom direktna prijetnja i jasna poruka pripadnicima islama da “nisu poželjni u ovoj državi”.

Oni su od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova tražili da svojim autoritetom pruže potrebnu zaštitu IZ i svim pripadnicima islama, ali i uvjerenje da je Srbija “i njihova domovina u kojoj mogu živjeti i osjećati se slobodno, u duhu svoje vjere i kulture, bez straha za život i sigurnost”.

Iz Mešihata apeluju na građane da održe prisebnost i da ne odgovaraju na provokacije.

Osim Islamske zajednice u Srbiji, koverta sa metkom u pamučnoj tkanini u srijedu je iz Beograda stigla i na adresu Parlamenta Bosne i Hercegovine BiH, a policijski službenici su poslali kovertu Tužilastvu BiH na rasvjetljavanje slučaja, nakon čega se u istragu uključila i Agencija za istrage i zaštitu BiH.

Početkom ove godine na adresu Mešihata stiglo je prijeteće pismo od izvjesnog Stefana Lazarevića iz Beograda, u kojem je vrijeđao islam i muslimane, a ovaj slučaj prema saznanju radija Sto plus još nije riješen.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nekotamo
Gost
nekotamo

xaxaxaxaxa sto je nekome dosadno. 😀

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Како је метак у коверти прешао границу?! Да ли то значи да се пошта не контролише?

papiric is king
Gost
papiric is king

Znaci. Pa mislis li da se sve otvara? kako se salje droga sa dark weba?

Send this to a friend