Region

Milanović neće zvati inostrane goste na inauguraciju

Milanović neće zvati inostrane goste na inauguraciju

Novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović najavio je da za inauguraciju koja će biti 15. februara neće pozvati inostrane goste.

Održaće se u Kancelariji predsjednika na Pantovčaku, a poziv će dobiti dosadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, članovi užeg kabineta hrvatske vlade, članovi predsjedništva Hrvatskog sabora, predsjednik Ustavnog suda i članovi njegovog stožera. Na inauguraciji će biti i Milanovićeva supruga dr. Sanja Milanović.

U intervjuu za Novu TV Milanović je na pitanje šta će biti ako neko od predsjednika susjednih zemalja poželi da dođe odgovorio: ”Neće biti moguće i neće doći”.

Najavio je da će najvjerovatnije prihvatiti poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina i prisustvovati obilježavanju Dana pobjede u Moskvi. Poziv je Milanović uputio ruski ambasador u Zagreba Anvar Azimov.

U prvog televizijskom razgovoru nakon što je izabran za predsjednika Milanović je najavio da će predložiti da se hrvatski vojnici vrate iz Avganistana, jer je to besmislena misija.

Send this to a friend