Region

Milanović odbio da ode na Tuđmanov grob

Na obilježavanju Dana državnosti predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odbio je da ode na grob prvog predsjednika te zemlje Franja Tuđmana i položio vijence na groblju Mirogoj u Zagrebu, prenosi index.hr.

Nakon 19 godina koliko se Dan državnosti Hrvatske proslavljao 25. juna, od ove godine se ponovo obilježava 30. maja, na dan kada je 1990. konstituisan prvi demokratski izabran sabor.

Zoran Milanović je poručio da 30. maj ne može da nazove Danom državnosti, jer je za njega to 25. jun – datum odlaska iz Jugoslavije.

Dan državnosti, koji je HDZ vratio na današnji datum, nazvao je iznudom i predizbornim skupom HDZ-a.

“Ovo je obećanje jedne političke garniture, koje oni sada ispunjavaju”, rekao je Milanović.

Naveo je da je u prvom višestranačkom saboru apsolutnu većinu imala jedna stranka, za koju je glasala relativna manjina glasača.

Na to je odgovorio premijer Andrej Plenković: “Mislim da je loše ako predsjednik tako govori o pozitivnim zakonskim propisima koje je donjeo sabor”.

Na Markovom trgu, gdje se nalazi sedište hrvatske vlade, u podne je započela centralna svečanost, kojoj su prisustvovali premijer Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora.

Na početku svečanosti održan je prelet Migova. Zatim je izvedena himna, a usledila je počasna smotra Počasno-zaštitne bojne Hrvatske vojske.

Na kraju je na Markov trg stigla klapa i otpevala “Kroacio, iz duše te ljubim”. Na samom kraju svečanosti održan je defile Kravat pukovnije.

4

avatar
1000
1
3
0
 
4
PrčPedja *FerdinandZIK
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ZIK
Gost
ZIK

Vidi se da je Srbin, Tera kontru i ne protivi se demokratskim procesima. Te mu smeta “Za dom spremni”, pa Blajburg, sada mu ne odgovara Tudjman. Njemu izgleda ni Tito ne valja.

Ferdinand
Gost
Ferdinand

On je majstore Hrvat antifašista kakvih je na hiljade poginulo u drugom svjetskom ratu i kojih je u Hr jako jako puno, a koje ti i tebi slicni proglasavate Srbima, a s druge strane cetnikujete gdje god stignete… Ne ide to jedno s drugim

Pedja *
Gost
Pedja *

Nelupaj , covjek je jednostavno ispravan .
A to sto su mu korjeni crnogorski necemo isticati .

Prč
Gost
Prč

Covjek samo misli svojom glavom i ne vrijedja nikog.normalno dade biri za gradjanske interese a ne da raspaljuje nacionakizam i da se pravda jel veliki il mali hrvat.da su svi oredsjednici na balkanu tako nastrojeni zivot bi bio mnogo ljepsi

Send this to a friend