Region

Mladić koga su srpski žandarmi šutirali živ, ali teško povrijeđen

Mladić kog su juče na Terazijama brutalno pretukli pripadnici Žandarmerije tokom protesta, a što je zabilježilo nekoliko okolnih kamera, nije premiuo od posljedica batinanja, što je bila vijest koja je danas kružila društvenim mrežama.

<<<Policijska brutalnost u Beogradu: Šutirali i gazili demonstranta<<<

To je za portal Nova.rs potvrdio i Luka Mihajlović iz Beogradskog centra za ljudska prava, koji je kazao da je ta organizacija pronašla pretučenog mladića, kako bi mu pružila pravnu pomoć.

“On je teško povrijeđen, ukazana mu je ljekarska pomoć i srećom nije životno ugrožen. Mi smo ga danas pronašli kako bismo mu pružili i pravnu pomoć, a potom smo podnijeli krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv pripadnika Žandarmerije koji su ga brutalno tukli”, kazao je Mihajlović.

On dodaje da su pravnici iz Beogradskog centra uspjeli da razgovaraju sa povrijeđenim mladićem koji je pokušao da im prepriča šta je prethodilo zvjerskom prebijanju.

“Kazao nam je da je bio na čelu kolone demonstranata koja je stajala u blizini mjesta gdje se potom dogodio napad. U jednom trenutku se povukao zajedno sa drugom, kada su iznenada sa dvije strane pripadnici Žandarmerije potrčali ka njima. Našao se između dva kordona i nije uspio da se skloni. Šta se dogodilo kada je pao na kolovoz, svi smo vidjeli na snimku”, kazao je Mihajlović, dodajući da je mladić tvrdio da nije prethodno napadao policiju.

Podsjetimo, dramatičan snimak prebijanja mladića objavljen je sinoć na društvenim mrežama. Na njemu se jasno vidi kako se grupa od 20 pripadnika Žandarmerije obrušava na mladića koji leži na kolovozu i brutalno ga udara, šutira i gazi.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
CvrlesabonisMestarBudimo realniSo & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cvrle
Gost
Cvrle

Hteo je da rusi i da se mangupita, pa je dobio ono sto je zasluzio.

sabonis
Gost
sabonis

svi na jednog …taman ste i takvi, to vam je hrabrost…sramna ppolicija, moze to drugacije da se odradi. Nasi su gospoda

Mestar
Gost
Mestar

Crnogorska policija je jedna od najtolerantnijih u Evropi. Da je tu bila Vuciceva zandarmerija kada su divljali po Budvi, ne bi zuba ni bubrega ostalo u njih.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Tuzbu pa odstetu od Srbije!

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

a ođe se decenijama predstavlja kako je ta žandarmerija nekakva elitna policija ovo ono …
propaganda, kao i obično

Mile
Gost
Mile

Brutalan napad bubrezima na policiske palice i cizme. Samo cudo je spasilo neduzne pripadnike MUP-a….

Mike so
Gost
Mike so

Dolje Vucic,diktator!

Vidiš ti to
Gost
Vidiš ti to

Znači, bezazleni šetač.

Send this to a friend