Region

Ni Belgija ne otvara granice za putnike iz Srbije

Belgijske vlasti su odlučile da od 7. jula ne otvore granice za Srbiju niti za preostalih 14 zemlja sa liste Savjeta EU.

Belgija, koja je početkom mjeseca prvo odložila otvaranje granica za putnike iz trećih zemalja, danas je donijela odluku da svoje granice zadrži zatvorenim za putnike iz 15 zemlja koji se nalaze na preporučenoj listi Savjeta EU.

Belgijske vlasti ovu odluku obrazlažu i dalje postojećim “mnogobrojnim zdravstvenim problemima” u tim zemljama ili nepostojanjem reciprociteta kada su u pitanju putovanja belgijskih građana.

U Briselu navode da će ukoliko susjedne zemlje dozvole ulazak putnika iz 15 zemalja sa liste uvesti vanredne kontrole na svojim unutrašnjim granicama kako bi osigurali da oni ne uđu u Belgiju.

Prema propisima EU, putovanje u Šengen je dozvoljeno građanima trećih zemlja koji imaju ili državljanistvo ili boravšnu dozvolu neke od EU 27, članovima njihovih porodica i putnicma koji imaju potvrdu o neophodnosti putovanja.

Zemlje članice bi 15. jula trabalo da ponovo razmotre otvaranje spoljnih granica prema trećim zemljama u zavisnosti od posljednjih epidemioloških podataka.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
IvanaPomorackachawendyPG CGNinjaaaaaaaa
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pomorac
Gost
Pomorac

Urota!!!

kachawendy
Gost
kachawendy

od triglava do đevđelije niko ih neće

PG CG
Gost
PG CG

Interesantno. Čak i zemlja koja je bukvalno NAJPOGODJENIJA ovim virusom u CIJELOM svijetu čak i ona im zatvara vrata. 🙂

Ninjaaaaaaaa
Gost
Ninjaaaaaaaa

To su milovi ljudi pa nece da otvore granice :-)))))))

Miki
Gost
Miki

Pametni ! Srbistanci su crna tacka evrope,kliconoshe zvane ! Hehe

Davor
Gost
Davor

Na kraj ce moci samo na kosovo, pod vodjstvom irineja….

Ivana
Gost
Ivana

Odvratno je njihovo zlobno ponasanje prema nama. Mi nijesmo kao oni i trebamo se izdici u odnosu na njih i ove kod nas sto ih podrzavaju.

Send this to a friend