Region Propust čuvara Kolinde Grabar Kitarović

Obijen automobil tjelohranitelja porodice Grabar Kitarović

Iz hrvatskog MUP-a potvrdili su da se čuvarima koji brinu o bezbjednosti članova predsjednice Kolinde Grabar Kitarović dogodio propust.

U saopštenju MUP-a za Dnevnik TV “Nove” je rečeno da je provaljeno u njihovo službeno vozilo i da je nepoznati počinilac otuđio dio opreme koji je povjeren policijskim službenicma za rad.

“Provala u vozilo je izvršena u razdoblju u kojem je zbog izvanrednih okolnosti izvršenja službenog zadatka vozilo kratkotrajno ostalo bez nadzora”, objavili su iz MUP-a.

Policajci su sankcionisani zbog nemara a pokrenut je i postupak utvrđivanja njihove odgovornosti za povredu službene dužnosti.

Jutarnji navodi da se prije desetak dana sličan propust dogoio i čuvarima bivšeg državnog tužioca Dinka Cvitana.

Naime, dok je on s porodicom ljetovao u Zatonu, pola njegovog obezbjeđenja je razoružano. Upućeni u događaj kažu da Cvitana i njegovu porodicu neprestano čuvaju po dva tjelohranitelja koja se mijenjaju po smjenama.

Dvojica koja su odradila svoju smjenu vratili su se u apartman i odlučili malo da se opuste. Dogovorili su se da zajedno odu do prodavnice da kupe nešto da jedu a u apartmanu su ostavili službene pištolje.

Kada su se vratili, pištolja nije bilo. Neko je provalio u apartman, ukrao im oružje ali i dokumenta.

Send this to a friend