Region

Obradović: SNS laže da sam uzimao hranu, nastavljam štrajk glađu

Boško Obradović (Foto: Twitter)

Lider Dveri Boško Obradović od jutros nastavlja štrajk glađu ispred Skupštinje Srbije. On je za Nova.rs potvrdio da je iza ponoći ušao u Skupštinu, ali svoj protest danas nastavlja ispred parlamenta, na stepeništu.

“Poslije ponoći sam unutra, a od ujutro cijeli dan napolju”, napisao je Obradović u kratkoj SMS poruci.

Na pitanje da li nastavlja štrajk glađu, bez ikakvih ublažavanja, Obradović je odgovorio: “Apsolutno”.

Obradović je u izjavi za agenciju Beta odbacio tvrdnje Srpske napredne stranke da je u Skupštini uzimao hranu, podsjetivši da nije moguće ništa unijeti u zgradu a da to ne provjeri služba obezbjeđenja koja, po njegovim riječima, može da “posvedoči da je laž” da je unijeta hrana.

“Teško je procijeniti u ovom trenutku dokle će ovo trajati, sigurno je da se moram držati onog što sam rekao – da sam ovdje, da štrajkujem glađu dok me služi zdravlje i dok ne dođe do ispunjenja onog što sam tražio”, rekao je Obradović.

Kako je naveo, “tražio je jednu krajnje razumnu i konstruktivnu stvar, a to je razgovor vlasti i opozicije” koji, kako je dodao, ne može da organizuje predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, jer on za opoziciju nema više nikakav autoritet niti mu se može vjerovati.

On je naveo da to mora biti neka neutralna ličnost, mimo politike, oko koje obje strane imaju saglasnost da može da pozove da se razgovara, dodajući da je spreman svakog trenutka da se odazove pozivu na razgovor u tom slučaju.

Prema njegovim riječima, cilj razgovora je odlaganje izbora na šest mjeseci, jer za njih sada nema “ni zdravstvenih ni demokratskih uslova”.

Na pitanje kakva je reakcija ostalih članica Saveza za Srbiju na njegov zahtjev za aktivan bojkot izbora, on je rekao da očekuje “pozitivan” ishod tog zahtjeva, jer “sjedenjem kod kuće i ćutanjem ništa ne može da se promijeni”.

“Posjetili su me Željko Veselinović, Dragan Đilas, Borko Stefanović, koji su mi pružili podršku, a predsjedavajući SZS Janko Veselinović je rekao da će danas doći”, rekao je Obradović.

On je naglasio da nije nikog pozivao da mu se pridruži, pogotovo ne u štrajku glađu, ali poziva sve na aktivnu bojkot kampanju za odlaganje izbora, napominjući da svi imaju obavezu da jedinstveno nastupe.

Štrajk glađu juče je počeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić. Nakon toga u tom vidu protesta mu se pridružio Obradović. Odgovor je uslijedio i iz vladajućeg SNS, pa su štrajk počeli i poslanici Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

Obradović je oko 20 do 7 jutros izašao ispred zgrade parlamenta. On je sinoć nešto poslije ponoći ušao u zgradu Narodne skupštine, a prije toga potpredsjednica Dveri Marija Janjušević donijela je Obradoviću jastuk i ćebe, koje je unijela u skupštinu, a potom i vreću za spavanje.

Martinović i Božić su sve vrijeme bili na stepeništu, a veći dio noći ispred je bio i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je povremeno, na neko vrijeme ulazio u zgradu, ali se vraćao na stepenište.

Sa Martinovićem i Božić su noć napolju proveli i neki poslanici SNS.

5

avatar
1000
4
1
0
 
4
neostikcikoticka-drackKakva budalaNarcis ZgubidanTako, tako
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
neostik
Gost
neostik

njihovi političari svi su isti,lažovi, neradnici….

Kakva budala
Gost
Kakva budala

Istraj do kraja!!!

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Mitroviću pogledaj koliko kandidata za rialiti?!

Tako, tako
Gost
Tako, tako

Jede samo uveče? Bravo, Obradoviću, poštuješ Ramazan.

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

on ka i istomisljenik (a. mandic) mu, jede samo bureke kad strajkuje gladju i ponekad samo koljenice sa restanjom

Send this to a friend