Region

Od Nove minimalac u Hrvatskoj 435 eura

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je, na sjednici Vlade, prijedlog povećanja minimalne plaće na 3.250 kuna (435 eura) od prvog dana 2020. godine, javlja Hina.

Prema Plenkovićevim riječima, ukupno je u mandatu Vlade kojoj je na čelu “minimalna plaća povećana za stotinu eura”.

Ocijenio je kako je to “bez presedana u istoriji hrvatskih vlada”.

“Vladina politika u području javnih finansija osigurala je povećanje prihoda građana i njihovog standarda, te poboljšala poziciju Hrvatske na međunarodnim finansijskim tržištima”, rekao je Plenković.

U kombinaciji s poreznom reformom koja, kako je rekao, u četvrtom krugu donosi porezno rasterećenje od 2,4 milijarde kuna (322 milijuna eura), ukupno u mandatu njegove Vlade devet milijardi kuna (1,2 milijarde eura), to je povećalo prihode i standard građana i omogućilo povećanu potrošnju, te uticalo na stope rasta.

8

avatar
1000
6
2
0
 
7
Cg kontrasBaraninDuleDuleGolden glove
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg kontras
Gost
Cg kontras

A dje ovo objaviste… sad ce odma neko Njegosa da gršne ili kakvu stranku ili nesto… neka medjunacionalna sranja 100% slijede…

Baranin
Gost
Baranin

Nama je minimalac u top 5 najnizih u Evropi, eto toliko. Bitno da smo lideri u regionu i da je za sve zasluzan DPS, pa glasajte na predstojecimizborima opet za njih. Tako ce vam i djeca zivjet.

Dule
Gost
Dule

Ako oni bjeze iz hrvatske sto bi mi tek trebali da radimo

Golden glove
Gost
Golden glove

Pa dobro, njima je minimalac malo manji od nase prosjecne zarade 😂 Svaka cast Hrvatima! Vazda si bili ispred nas u svemu. Prije svega kulturi, obrazovanju, a onda i u svemu ostalom.

Istina
Gost
Istina

Pa dobro, siju nas samo duplo, nije strasno.. Stvarno steta, da ovakvu zemlju naseljajavaju nesposobna i lopovska bagra. Ali bar imamo crkava dosta, i to nam daje ‘snagu’.

Dule
Gost
Dule

Pa to je to, nemamo materijalno ali smo zato duhovno bogati. Bitnija je crkva, jezik, nacija no hoces li sjutra imat leba jest

Bnjj
Gost
Bnjj

A u Cg minimalac je sad 222e a oko 80%radnika radi za plate od 200do400e za 180h rada nekada i mnogo duže radno vrijeme, znači naša realna plata je niža od Hr minimalaca a u Hr su ljudi nezadovoljni e to govori o Cg ekonomskom tigru u regionu

Baranin
Gost
Baranin

I na sve to sto si napisao (sto je ocigledno), jedna ista vlast 30 godina. Pa koja ce drzava EU prihvatiti CG kad vide kako bijedno zivimo a nijesmo u stanju da promjenimo vlast, ne ide se tako u Evropu.

Send this to a friend