Region

Pas u Sloveniji žrtvovao svoj život da bi spasio dječaka

Trogodišnji pas mješanac Snupi postao je junak dana u Sloveniji, nakon što je spasio 13-godišnjaka iz mjesta Ravne na sjeveru države iz požara koji je zahvatio porodičnu kuću i pri tome smrtno stradao.

Požar je u petak u ranim jutarnjim satima iznenada zahvatio prvi sprat kuće u kojemu je na kauču spavao jedan od dvojice 13-godišnjih blizanaca porodice Kamenik, ali ga je lizanjem i laganim ugrizima iz sna probudio pas, pa je sin uspio da se izvuče iz gustog dima i ode u prizemnu prostoriju iz koje je njegov brat pozvao vatrogasce, ispričao je za televizijsku kuću A-kanal otac Aljoša.

Vatrogasci su na mjestu požara koji je uništio cijeli sprat kuće bili za deset minuta i našli psa na podu, ali mu ni nakon pomoći u veterinarskoj ustanovi nije bilo spasa, ispričao je suznih očiju otac, dodavši kako je zahvalan vatrogascima na brzoj intervenciji, ali da je pas saslužan što je njegov sin ostao živ, prenosi Hina.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Piksi
Gost
Piksi

Zemljanine jesi li pao sa Marsa?

Neko
Gost
Neko

Bože dragi što je privrženost životinje za tuđi život 😢😪😔

Piksi
Gost
Piksi

Bolji su oni nego 50/ ljudi.

Zemljanin
Gost
Zemljanin

Ne uopstavaj. Da je ko bio blizu uleceo bi i iznio tu djecu napolje. Ne banalizuj. Ti si dio problema u ljudskom drustvu.

@zemljanin
Gost
@zemljanin

….ti si u stvari problem u ljudskom drustvu……previse si prizemljen…..

Send this to a friend