Region

Plenković: Milanović je politička štetočina

Andrej Plenković, Foto: EPA-EFE/GEERT VANDEN WIJNGAERT

Predsednik HDZ i premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je danas da hrvatski šef države Zoran Milanović ne zavrjeđuje da bude ni na jednoj javnoj funkciji u državi, opisavši ga kao političku štetočinu koja je donijela samo negativu i zagađenost, javlja Hina.

Plenković je u izjavi novinarima, komentarišući današnji poziv Milanovića da svoj glas daju bilo kome osim HDZ i onima koji podržavaju tu stranku, ponovio da Milanović krši Ustav RH i temeljna načela hrvatskog ustavnog poretka i da se ponaša potpuno suprotno svom ponašanju iz 2020. godine.

Tada je, dodao je, Milanović u skladu sa zakonom kao predsjednikHrvatske raspisao parlamentarne izbore, izabrao jednu od nedjelja za dan njihovog održavanja, a nakon izbora dao mandat predsjedniku HDZ Plenkoviću koji je imao 76 potpisa podrške u Saboru.

Plenković je naveo da Milanović danas napada baš svakog živog ko ima drugačiji stav, uz ocjenu kako takav čovjek ne zavrjeđuje da bude na javnoj funkciji u hrvatskoj državi.

Gledamo kupus ljevice koja je vidjela rezultate anketa, vidjela je da gube i u javni prostor su počeli nametati političku diverziju, sabotažu koja ne može proći, ocijenio je Plenković

On je naglasio da je aktuelna vlast „evropski stabilizacioni mehanizam“, i ukazao na „privredni rast, projekte, solidarnost u društvu, rješavanje svih problema.“

„Ljudi vide ko se bori, a ko je štetočina“, dodao je Plenković.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj zakazani su za 17. april.

 

Send this to a friend