Region

Pogledajte snimak pucnjave na bivšeg vođu Partizanove navijačke grupe

Nenad Alajbegović zvani Alibeg (39), bivši vođa Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni” preživio je čak pet atentata, a samo ove godine on je dvaput uspio da prevari smrt i prebrodi teško ranjavanje u sačekušama. Portal Nova.rs došao je u posjed snimka četvrtog atentata koji su zabilježile sigurnosne kamere na njegovoj zgradi u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, u junu ove godine.

Na snimku se jasno vidi kako Alajbegović dolazi ispred ulaza u zgradu, kada u jednom trenutku započinje pucnjava. Alajbegović pada na zemlju, i mahnito kreće da zvoni po svim interfonima, dok oko njege pršte projektili.

U jednom trenutku vrata se ortvaraju i on uspijeva da se uvuče u zgradu i tako preživi. Nakon toga su ga teško ranjenog pronašle komšije i pozvale policiju i Hitnu pomoć koja ga je odvela u Urgentni centar. Prethodno, Alajbegović je preživio pucnjavu u januaru mjesecu, a ranije i sredinom 2019, kao i 2010.

Posljednji put, Alajbegović je ranjen početkom novembra u Ulici Džona Kenedija na Novom Beogradu, kada ga je nepoznati napadač sačekao skrivajući se iza kioska brze hrane i u njega ispalio rafal.

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”, koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom “Alkatraz”.

Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen prije 15 godina.

Alajbegović je dobro poznat srpskoj policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
Vjecna da jeMongroBudimo realni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Jel jos uvijek skandira grobarima?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

А види се колико се окреће док прилази улазу да се плаши сопствене сјенке.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ovakve bitange bi trebale biti 20 godina u zarvor ‘

Send this to a friend