Region

Pogrešan put: Zbog izdavanja lažnih viza 32 uhapšenih u Albaniji

Ilustracija

Albanska policija uhapsila je juče 32 osobe zbog sumnje da su izdavale lažna dokumenta kako bi pomogle ljudima da ilegalno putuju u zemlje zapadne Evrope, kao i u Britaniju, Sjedinjene Američke Države i Kanadu.

U saopštenju se navodi da je među uhapšenima i jedan pogranični policajac, dok se za četvoro osumnjičenih još traga, javlja AP, prenosi Tanjug.

Policija je, uz to, zaplijenila četiri radionice sa opremom za izradu lažnih dokumenata za krijumčarenje ljudi preko Albanije, Crne Gore, Italije, Grčke, Francuske ili Norveške.

U saopštenju se navodi i da su migranti plaćali 13.000 dolara za odlazak u Britaniju i 23.000 dolara za prebacivanje do SAD ili Kanade.

Operacija, pod šifrovanim nazivom „Pogrešan put” (Wrong Path), nadovezana je na operaciju raskrinkavanja koja je sprovedena prošle godine, a u kojoj je policija uhapsila devet Albanaca.

Albanski građani mogu da putuju u većinu zemalja članica EU bez viza, ali su im potrebne vize za odlazak u Britaniju, SAD ili Kanadu, napominje američka agencija.

Send this to a friend