Region

Policajac šutirao u glavu autističnog mladića na protestu u Novom Sadu

Udruženje “Autizam promjena za 180” pisalo je direktoru policije Srbije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je u četvrtak, 8. jula, biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gdje je u toku bio protest i sukob sa policijom, prenosi Nova.rs.

Kako se navodi u pismu, pripadnici policije su nasrnuli na osobu koja je prolazila biciklom, a jedan pripadnik službe ga je potom “šutirao dok je nemoćan ležao na zemlji”, prenosi 021.rs.

“Nažalost, radi se o mladoj osobi sa autizmom. Pretpostavljamo da su vam detalji i činjenice ovog događaja već poznate. Ako slučajno nisu, rado ćemo vam dostaviti informacije koje imamo: snimak događaja, ime povrijeđenog dječaka, dio Novog Sada u kome živi, ime škole koju pohađa, ime i prezime inspektora MUP Novi Sad za koga se osnovano sumnja da je primijenio prekomjernu silu”, navodi se u pismu predsjednika udruženja, pravnika Darija Rosija.

On je izrazio nadu da će MUP u najkraćem mogućem roku, kao u slučajevima napada na novinare, utvrdi sve činjenice ovog događaja i da će kazniti počinioca i da će o tome obavijestiti javnost.

“U protivnom bićemo primorani da podnesemo krivične prijave protiv počinioca, kao i da se obratimo međunarodnim organizacijama koje se bave zaštitom prava, a posebno pravima osoba sa invaliditetom”, zaključuje se u pismu.

Snimak iz Novog Sada na kojem se vidi kako policajci obaraju mladića sa bicikla, a potom ga još jedan, koji je bio u civilu, šutira u glavu, postao je viralan na društvenim mrežama.

Šut u glavu nije bio dovoljan, pa je policajac bacio mladićev bicikl.

Korisnici Tvitera i Fejsbuka su i imenovali policajca koji je prekomjerno upotrijebio silu, dijeleći njegove fotografije i pozivajući policiju i vlast na odgovornost.

10

avatar
1000
9
1
0
 
10
Zdrav razumJmbgamoSimo MatavuljRovo92
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jmbg
Gost
Jmbg

Bas je zanimljiva Srbija ovih dana? Fino je ovo kako smo zabrinuti za stanje u Srbiji, ponekad pomislim da se mozda nijesmo ni odvojili od njih. Isto smo zabrinuti za njih ko onda oni za nas kad su htjeli da nam doniraju respiratore kojih nijesu imali dovoljno.

Zdrav razum
Gost
Zdrav razum

Imamo prijatelje tamo, porodicu, neki i djecu koja tamo studiraju.. kako da ne budemo zabrinuti? 🙂

amo
Gost
amo

Ne daj boze da se ovo desilo u CG,policiji nebi bilo opstanka,ali posto je u srbiji onda ima opravdanja da policajac nije znao.

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Sns batinaška bagra!

Rovo92
Gost
Rovo92

Stoka bahata od policije,nadam se da ce bit adekvatno kaznjeni za ovaj nesojluk

Baraka
Gost
Baraka

Srbistan…sta drugo reci

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Došli Srbi u Vojvodinu da zavode red i biju Vojvođane… DOGODINE BEZ VOJVODINE

Zdrav razum
Gost
Zdrav razum

Reći da “nije znao”, nije nikakvo opravdanje jer nema prava da ga tuče a pogotovo ne zbog toga sto je tu prolazio biciklom.

Njegoš
Gost
Njegoš

Ovo je srpska demokratija koju prizivaju posrbice i srbi u CG??

Miki
Gost
Miki

Srpska posla !

Send this to a friend