Region

Porfirije objasnio zašto je na Instagramu

Porfirije

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije saopštio je da ga je obradovalo što je stranicu otvorenu na Instagramu u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 10.000 zainteresovanih.

Kako je saopštila SPC, patrijarh je u poruci povodom početka Velikogospojinskog posta kao razlog za otvaranje te stranice naveo izlazak u susret interesovanju vernih, ali i cjelokupne domaće i inostrane javnosti o njegovom radu, stavovima i mišljenjima.

On je ukazao da ne samo tradicionalni mediji, odnosno štampa, radio i televizija, nego čak i internetski portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti zaostaju za tzv. društvenim medijima, dodajući da je u tom smislu najefikasniji Instagram.

“Pozvaću u pomoć i riječi samog Gospoda Hrista koji je apostolima, definišući misiju Crkve u svijetu, rekao: ”Što vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i što vam se šapće na uši, propovedajte sa krovova!”. Danas su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo Riječ Božju”, istakao je patrijarh Porfirije.

Naveo je da je namjera da vjernima Srpske pravoslavne crkve, ali i drugim zainteresovanim u našim zemljama i krajevima, ali i širom svijeta, kroz riječi o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi i odgovarajućim ilustracijama, prije svega uputi poruku Jevanđelja, riječ Hristovu, što je, kako je ukazao, osnovna uloga Crkve u svijetu.

Patrijarh je naglasio da zajedno sa saradnicima namjerava da unaprijedi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
OpetBalsa 🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Opet
Gost
Opet

Dostojan čega

Balsa 🇲🇪
Gost
Balsa 🇲🇪

Dostojan. Amin

Send this to a friend