Region

Portugalac traži djecu s kojom se slikao 1998. u Sarajevu

Miguel Angelo

Miguel Angelo Dias Madeira, portugalski vojnik koji je bio u mirovnoj misiji u Sarajevu u periodu 1998/1999, na svom Facebook profilu objavio je fotografiju djece s kojom se slikao u tom periodu. Velika mu je želja da ih pronađe.

“Nevjerovatno mi je kako brzo putuju informacije i kako su brzo ove slike obišle svijet. Bio sam u Sarajevu šest mjeseci, bilo smo smješteni u kasarni Maršal Tito. Fotografije koje sam podijelio na Facebooku nastale su na brdu iznad grada”, kazao je Miguel za Radiosarajevo.ba.

This photos were taken on the 10th of September 1998, in Sarajevo, Bósnia & Herzegovina. I would Love that this photos…

Gepostet von Miguel Angelo Dias Madeira am Donnerstag, 22. August 2019

Fotografije su nastale 10. septembra 1998. godine, a kako kaže Miguel volio bi da ove fotografije obiđu svijet i da se ponovo sretne sa njima.

“Sjećam se da su nam prišli i tražili slatkiše, a u zamjenu bi otišli do zida i napisali moje ime. Danas bi oni mogli da imaju negdje oko 30-ak godina”, rekao je Miguel.

Fotografija koju je prije dva dana objavio na svom profilu, već je postala viralna, a Miguel poručuje da svi koji imaju bilo kakve informacije mogu mu se javiti putem njegovog FB profila.

“Sjećanja naviru, kako su mi se ljud počeli javljati. Nemam jednostavno predstavu šta ću im reći kada se ponovo sretnemo. Jedino šta se nadam je da su dobro i zdravo, da su preživjeli. Jedino u šta mogu da budem siguran, kada se ponovo vidimo, jeste da ću ih zagrliti jako i prijateljski”, zaključio je Miguel.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strsljen
Gost
Strsljen

Nedje su u bijelom svijetu, trbuhom za kruhom, od posla nemaju vremena da budu na netu i da se jave, to je zajednicka sudbina tih i sadasnjih generacija balkanaca ili bivsih jugoslovena !!!

Moraca
Gost
Moraca

Ljudina ! Bravo momče !

Ffrrt
Gost
Ffrrt

Bože gluposti

zanzibar
Gost
zanzibar

Ti si glupost bez emocija

Moraca
Gost
Moraca

Ffrrrt ti si ruski hrt ! Debilcino !

Sinovac
Gost
Sinovac

Da nijesi napisala bože, ovo gluposti ne bi imalo smisla… Sreca da je tu…

Send this to a friend