Region

Preminuo Zoran Modli

Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71). Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog vijeka u beogradskim diskotekama.

Izdao je ploču “Zoran Modli i leteća diskoteka” i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu “Džuboks”. Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu “Hajduk Stanko i jataci”, u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju “Ventilator 202”, sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju “Modulacije” Modli počinje na tada novoosnovanom radiju “Pingvin” u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju “Zair” (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namijenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam.

Zoran Modli je o svom uzbudljivom životu pričao i kao gost Ivane Zarić u emisiji “Tri tačke”.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
Pedja *Mikistarac fočoAloalomir
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Mnoge noci sam proveo sa njim u BG, naravno uceci uz radio.

Pedja *
Gost
Pedja *

Emisiju vodi Zoran Moli .

starac fočo
Gost
starac fočo

Zoran Modli, čovjek čiji glas me vrača u jedno modernije i ljepše vrijeme. Bio je svestran i ispred vremena. Na radiju 202, zatim sa onim emisijama o prvim kučnim računarima a nakon toga i vazduhoplovstvu. Prije par godina sam imao priliku da ga upoznam u Podgorici na aeromitingu, gdje je na sebi svojstven naćin vodio program.
Laka mu zemlja.

Aloalo
Gost
Aloalo

Veliki Modli. Legende odlaze u legendu.

mir
Gost
mir

Prepoznatljivi glas, prijatan i veseo covek…steta

Send this to a friend