Region

Priština ne učestvuje na Samitu u Pragu zbog izjave Zemana

Predstavnici Prištine otkazali su planirano učešće na samitu Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu zbog najave češkog predsjednika da će uskoro u svojoj zemlji pokrenuti pitanje mogućnosti povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, javila je agencija ČTK, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Ti izvori su naveli da za sada nije potvrđen dolazak nijednog gosta za sutrašnji sastanak premijera u Pragu.

Ipak, i dalje se razgovara o tome da predstavnici Prištine budu prisutni bar na nekom nivou, prenosi Radio Prag.

<<<Zeman: Volim Srbiju i srpski narod, ali ne i Kosovo<<<

Predsjednik Češke Miloš Zeman najavio je danas u Beogradu da će za mjesec, na sastanku ustavnih vlasti u Pragu, postaviti pitanje da li je moguće povući priznanje nezavisnosti Kosova.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Moraca
Gost
Moraca

Danas najavio u BG da će da pokrene pitanje o priznanju Kosova !!!! hehe ova mi liči na Trampa na licu mjesta obeća pa poslije ništa od toga i on tako dok je bio u BG sve najljepše kad se rastane nikome ništa prazna priča za Srbe !

Baranin
Gost
Baranin

Pa niko ne ocekuje da ce ga povuci sjutra. Bitno je da je to izjavio predsjednik drzave koja je clanica EU, tako da je citava evropa cula sta je on rekao. To povlaci za sobom druge drzave i preispitivanje nezavisnosti “Kosova”. Samo polako, Albanci su imali priliku razgranicenja, koju su propustili svojom bahatoscu, sad se “karte” polako mijenjaju.

Lipovo
Gost
Lipovo

Nenadoknadiv gubitak?

Send this to a friend