Region Parlament Republike Srpske

Proglasili Pelješki most svojim interesom

Parlament Republike Srpske podržao je sinoć veto na odluku Predsjedništva BiH, kojom se pokušala zaustaviti gradnja Pelješkog mosta.

U kasnim večernjim satima nakon cjelodnevne sjednice Narodne skupštine RS, 60 od ukupno 83 poslanika, glasalo je u prilog veta koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uložio na odluku koju su ranije ove sedmice donijeli njegov hrvatski i bošnjački kolega u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Tako je Parlament RS dvotrećinskom većinom odlučio da bi pokretanje spora s Hrvatskom oko Pelješkog mosta bilo štetno za vitalni interes Republike Srpske, prenio je Index.hr.

Nakon glasanja u parlamentu RS trajno je blokirano stupanje na snagu odluke kojom se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju Pelješkog mosta dok se ne postigne dogovor o međudržavnoj granici na moru kod Neumskog zaliva.

Glasanju je prethodila višesatna rasprava u kojoj Dodik i poslanici opozicije nijesu birali riječi kako bi se uzajamno vrijeđali optužujući se za izdaju nacionalnih interesa i kriminal.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Окле
Gost
Окле

Јако нтиресентно, уз то и неразумљиво. Зашто је Додик одиграо овај потез? Можда само демонстрира своју моћ или показује немоћ БиХ. Додку односно Србији није у корист да се Р.Српска одвји од БиХ, о је ваљда јасно.БиХ плеше онако како Р.Српска свира, зато је боље Србији да ствари држе онакве какве јесу. У случају да се ФБиХ одоји од БиХ,… Više »

Zinat
Gost
Zinat

E sad neću ni kako ja hoću!

Send this to a friend