Region

Rasimu Ljajiću zabranjen ulaz na Kosovo

Predsjedniku Socijaldemokratske partije Srbije Rasimu Ljajiću kosovske institucije nisu dozvolile da pređe administrativni punkt Jarinje na putu za Kosovsku Mitrovicu, u koju je krenuo kako bi prisustvovao obilježavanju godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, javio je danas RTS.

Ljajiću je ulaz na Kosovo zabranjen jer je navodno u policijskoj evidenciji i dalje zaveden kao ministar Srbije.

RTS je naveo da, u kontaktu sa upravom kosovske policije u Prištini, Ljajić očekuje da će mu biti dozvoljeno da dođe do Kosovske Mitrovice.

Navedeno je da će SDP Srbije o ovom incidentu obavijestiti sve relevantne međunarodne organizacije, a posebno one koje se bave zaštitom ljudskih prava.

“Pitamo se o kakvom slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala i zajedničkom tržištu, CEFTi ili “mini Šengenu”, možemo govoriti, ako se ne dozvoljava ni odlazak na obilježavnje godišnjice nečije smrti”, saopštio je SDP.

Ljajić je na Jarinju zadržan više od dva sata, jer mu je najprije rečeno da se prema podacima iz baze KPS vodi kao ministar u Vladi Srbije i da mu je zbog toga potrebna dozvola za prelazak administrativne linije, navedeno je u saopštenju.

Kada je Ljajić objasnio da nije član Vlade Srbije i da u Kosovsku Mitrovicu ide u svojstvu građanina na obilježevanja godišnjice ubistva Ivanovića, pripadnici KPS su rekli da sačeka par minuta, a tih par minuta je trajalo dva sata.

Poslije toga, Lajić je zvanično obaviješten da ne može da uđe na Kosovo, a kao razlog, nezvanično mu je rečeno da političarima i državnim zvaničnicima Srbije nije dozvoljen ulaz zbog izborne kampanje na Kosovu, koja je u toku.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
Mali budoCrnogoraczoranzoranmne
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mali budo
Gost
Mali budo

” do godine u Prizrenu”
“do godine u Kninu”
“do godine na Lovcenu”
Pusta masta Podjite ako vi basta

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Dogodinea

zoran
Gost
zoran

Dogodine u Prizrenu al za nalo

zoran
Gost
zoran

Na litije

mne
Gost
mne

A sto bi sa onim Kosovo je Srbija 😂😂😂

Send this to a friend