Region

Server: Ne vjerujem da će Bajden nagovoriti Vučića da prizna Kosovo

Profesor uglednog vašingtonskog Univerziteta Džons Hopkins, Danijel Server izjavio je da ne očekuje od nove američke administracije, da će uspjeti da izdejstvuje priznanje Kosova od strane Srbije

“To zavisi uglavnom od Srbije. Ne vidim nikakav znak da je predsjednik Vučić spreman da prizna Kosovo i razmijeni ambasadore. To je moja definicija konačnog sporazuma”, poručio  je Server.

Server je iznio svoj stav  u intervjuu za prištinsku Gazetu ekspres, odgovarajući na pitanje da li misli da će Bajdenova administracija uspjeti da riješi pitanja između Beograda i Prištine i dođe do sveobuhvatnog sporazuma.

Govoreći o uticaju Evropske unije na Srbiju, Server je kazao da nije čuo dovoljno jasne poruke od strane zvaničnika EU , povodom nasilnog ponašanja  srpskih zvaničnika prema kosovskim Albancima.

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
VasojevkaBaraninRozajMikiLovcenska
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Baranin
Gost
Baranin

Ispravno i tacno. Kosovo moze da bude drzava, JEDINO ako je Srbija prizna. Jedini nacin je da Kosovari priznaju ZSO, a oni to nece iako su potpisali ugovor. Zato su i Americi i EU ruke vezane. Obzirom na masovni odlazak mlade populacije prije ce se Kosovo isprazniti pa ce Srbija za 30-tak godina umarsirat tamo nego sto ce oni pristati… Više »

Vasojevka
Gost
Vasojevka

🙂 Kao da sam licno napisala.
Nadam se da smo u pravu.

Rozaj
Gost
Rozaj

Nece on da nagovara vucica, nego ce da mu naredi !!

Baranin
Gost
Baranin

Oce, kao do sad 😂

Miki
Gost
Miki

Poslati Olbrajtovu u bg, i pustiti je da prica i radi kao bozovic kod nas.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Kosovo je nasilno oteto od Srbije !

marius
Gost
marius

Nece ga nagovarat sigurno. Prije ce bit , da ce mu NAREDIT .

Send this to a friend