Region

Sin Željka Mitrovića osuđen na 12 mjeseci kućnog pritvora

Željko Mitrović

Sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, Aleksandar Mitrović, osuđen je na 12 mjeseci nošenja nanogice u kućnom zatvoru, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je u Beogradu usmrtio 17-godšinju Andreu Bojanić, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa RSE Saša Petrović, pravni zastupnik majke Andree Bojanić.

“Za teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja mu je utvrđena kazna od 11 mjeseci, za krivično djelo nepružanja pomoći unesrećenom licu izrečeno mu je šest mjeseci, a izrečena mu je jedinstvena kazna od 12 mjeseci koja će se izdržavati uz mjere elektronskog nadzora u kućnim uslovima. U tu kaznu mu je uračunat i pritvor u kom je bio 2013. godine, što znači da će, ukoliko kazna postane pravosnažna, kod kuće biti između osam i po i devet mjeseci”, kaže Petrović.

Prvostepenu presudu donio je Prvi osnovni sud u Beogradu.

Na pitanje RSE, hoće li uložiti žalbu na ovakvu odluku, Saša Petrović kaže da, prema Zakonu o krivičnom postupku, oštećena strana nema pravo da to uradi, već da žalbu može uložiti Prvo osnovno javno tužilaštvo ili odbrana.

“Ono što ja znam je da će Tužilaštvo podnijeti žalbu. Treba reći da, ako Tužilaštvo to ne uradi, a žalbu podnese odbrana, Mitroviću u drugostepenom postupku ne može da se izrekne teža kazna. U slučaju da to uradi Tužilaštvo, onda može”, kaže Petrović.

Petrović podvlači da će jedno od dva krivična djela za koje je Mitrović osuđen – nepružanje pomoći unesrećenom licu – zastarjeti 18. jula ove godine.

“Pošto je maksimalna kazna za ovo djelo tri godine, ono zastarijeva u roku od šest godina, a to je 18. jula”, kaže Petrović.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMW Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, Mitrović je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a da je od siline udarca, Andrea odletjela 29 metara.

Mitrović je pobjegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Jadni roditelji…nemam rijeci,stegne ti se srce i dusa…samo se pitam ima li taj sudija djecu..

Klapo
Gost
Klapo

Kako je ljudski zivot na niskoj cijeni, sramota.

Ljubo
Gost
Ljubo

Oko za oko zub za zub

Maśa
Gost
Maśa

Sudija koji je izrekao presudu mora biti osudjen na 40 godina

Libero7
Gost
Libero7

Ti bi mu da vecu kaznu da si bio sudija za ono sti je uradio ali pare cuda cine

Animus
Gost
Animus

Djevojka je stradala na pjesackome prelazu, mali Mitrovic je kroz crveno prosao, a tuzilastvu je trebalo 6 godina da prave cirkus i jos veci cirkus je sama presuda.

Kuki
Gost
Kuki

Nemam riječi ostao sam bez taksta.

Flojd
Gost
Flojd

Andrea je osudena na vječnost..On iz svoje kuce i ne mora da izlazi nidje. Ima tamo sve.

montenegrino
Gost
montenegrino

bruka i sramota zamislite samo jadne roditelje kako se osjecaju …… nazalost ni mi nijesmo mnogo daleko odmakli

Pedja
Gost
Pedja

Neka zivi 100 god. Neka ovu sramotu nosi 100 god. Majcici Srbiji sve sa prefiksom 100 %.

Mina
Gost
Mina

Srbija je bila u istoriji i pasaluk i knjazevina i kraljevina ,i pod vlascu Milosevica,ali ovakvu vlast ni Hickok nije mogao zamisliti.Sve strukture su im se toliko srozale,od sudstva pa do medija
Pink im o oblikuje drustvenu svijest,Mitrovic i njegovi porno sadrzaji na televiziji zagadili su Srbiju.Da je usmrtio kokosku,toliku bi kaznu trebao da dobije,a ne mladu djevojku.Sramota.

Danko
Gost
Danko

Auuuu kako su ga kaznili!!! Taman ka nasi sto bi ga kaznili!!!

Mujica
Gost
Mujica

Naši ga ne bi ni kažnjavali, orden bi mu dali

Send this to a friend