Region

Sinu Željka Mitrovića se ponavlja suđenje za saobraćajnu nesreću

Foto: Kurir

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pink televizije Željka, bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana, jer je 18. jula 2013. godine vozilom udario maloljetnu djevojku Andreu Bojanić koja je tom prilikom premilnila.

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu suda, naloženo je da mu se ponovi suđenje zbog krivičnog djela “teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja”, dok je Apelacioni sud pravosnažnao odbio optužbu za krivično djelo “nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi”, jer je za njega nastupila apsolutna zastarjelost krivičnog gonjenja, još 18. jula 2019. godine.

Aleksandru Mitroviću suđenje će biti ponovljeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, koji po nalogu Apelacionog suda mora da otkloni povrede odredbi krivičnog postupka i razmotriti činjenice na koje mu je ukazano rješenjem o ukidanju presude.

Apelacioni sud nalaže da prvostepeni sud posebno razmotri nalaz i mišljenje sudskog vještaka za informacione tehnologije, kao i da za utvrđene činjenice da jasne i argumentovane razloge, kao i da “cijeni svaki izvedeni dokaz i objasni koji to dokazi idu ili ne idu u prilog zaključku suda, pa će tako biti u prilici da donese pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku”.

Mitrović je bio u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, a taj pritvor će mu se uračinavati u kaznu ukoliko bude osuđen na kaznu zatvora.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMW Ustaničkom ulicom na pješačkom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat. Mitrović je pobjegao sa mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

Aleksandar Mitrović je optužen da je 18. jula 2013. godine prekoračivši brzinu kretanja na pješačkom prelazu u Ustaničkoj ulici svojim vozilom udario Bojanićevu koja je prelazila ulicu na crveno svjetlo.

On se u tom dijelu puta, gdje je brzina ograničena na 50 km/h, kretao brzinom od 80 km/h, smatra tužilaštvo. Potom je bez zaustavljanja nastavio vožnju i ostavio povrijeđenu djevojku, a prema pisanju medija, kasnije je otišao sa ocem da se preda policiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Blaki
Gost
Blaki

Otvaram Kladionicu.

Tata završava, za sina. Bića oslobođen, jer je slučajno vozio a mala je trčala preko pešačkog prelaza.

Bhf
Gost
Bhf

Tatin sin

bože sačuvaj!
Gost
bože sačuvaj!

Dobo mu sud nije dosudio orden. Para vrti đe burgija neće.

Odlicno
Gost
Odlicno

Zakon nije isti za sve ni u CG ni u SRB

Sova
Gost
Sova

Niđe na planeti.

Kiko 12 pamti
Gost
Kiko 12 pamti

A mali Barovicev?

Haris🇷🇸🇷🇸
Gost
Haris🇷🇸🇷🇸

20 godina ga treba osuditi!!!

Lider regiona
Gost
Lider regiona

A Ministar turizma

Benelux
Gost
Benelux

Samo u Srbiju !!!

Haris🇷🇸🇷🇸
Gost
Haris🇷🇸🇷🇸

A kod nas ministar turizma i ministar ekonomije?

City kvart
Gost
City kvart

Sto sa njima???

Kapetan Boka
Gost
Kapetan Boka

U Montenegro ovoga nema nikad

Send this to a friend