Region

Skandal u hrvatskoj vojsci: Vojni piloti prevezli švercera oružja

Trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, saznaje Dnevnik Nove TV.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja, a policija je pretresom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije. Uhvaćeni su sa 8.000 komada municije, a istražitelji sumnjaju da je bilo namijenjeno crnom tržištu. Trojica pilota su bili iskusni instruktori letenja.

“Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak”, kazao je brigadni general Mato Mikić, zapovjednik Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

“Ovo je izolovani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo preduzimati mjere da sprečimo takve slučajeve”, dodao je Mikić za Novu TV.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja. Zajedno su prošli kontrolu, a švercera vjerovatno niko nije pitao za dokumente. Švercera oružja su prevozili dok su bili na dužnosti, u sklopu svojih planiranih vojnih zadataka, a sve se događalo pre dva meseca.

Uz to, švercera su prerušili. On je u vojnu bazu, a onda i u helikopter, ušao u uniformi vojnog pilota. Muškarac je odranije poznat policiji.

2

avatar
1000
1
1
0
 
2
gostNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Što ono reče Kolinda?Ponosim se što sam izdvojila Hrvatsku iz regiona hahaha!!!

gost
Gost
gost

i sad čekaš na hrvatskoj granici a kad uđu u Šengen, ko zna, možda ni ne uđeš više hehehe

Send this to a friend