Region

Skandal u hrvatskoj vojsci: Vojni piloti prevezli švercera oružja

Trojica pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku pod istragom su civilne i vojne policije, saznaje Dnevnik Nove TV.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja, a policija je pretresom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije. Uhvaćeni su sa 8.000 komada municije, a istražitelji sumnjaju da je bilo namijenjeno crnom tržištu. Trojica pilota su bili iskusni instruktori letenja.

“Oni su udaljeni iz letačke službe i uskraćena su im određena materijalna prava koja su vezana za letački dodatak”, kazao je brigadni general Mato Mikić, zapovjednik Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

“Ovo je izolovani slučaj, to se u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstvu dosad nije dogodilo. I dalje ćemo preduzimati mjere da sprečimo takve slučajeve”, dodao je Mikić za Novu TV.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja. Zajedno su prošli kontrolu, a švercera vjerovatno niko nije pitao za dokumente. Švercera oružja su prevozili dok su bili na dužnosti, u sklopu svojih planiranih vojnih zadataka, a sve se događalo pre dva meseca.

Uz to, švercera su prerušili. On je u vojnu bazu, a onda i u helikopter, ušao u uniformi vojnog pilota. Muškarac je odranije poznat policiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Što ono reče Kolinda?Ponosim se što sam izdvojila Hrvatsku iz regiona hahaha!!!

gost
Gost
gost

i sad čekaš na hrvatskoj granici a kad uđu u Šengen, ko zna, možda ni ne uđeš više hehehe

Send this to a friend