Region Ljekari u strahu

Skandal u Hvaru: Djeca otrovana na brodu imaju promjene na mozgu

Dječak (5) i djevojčica (14) iz Italije koji su se otrovali ugljen-monoksidom na turističkom brodu kod Hvara imaju određene promjene na mozgu.

Zbog rezultata snimka magnetnom rezonancom oni se i dalje nalaze u indukovanoj komi, jer ljekari strahuju od mogućih neuroloških problema koje bi mogli da imaju kada dođu svijesti, odnosno kada više ne budu sedirani, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako se navodi, u ovom trenutku niko ne može da zna o kakvim se i koliko ozbiljnim promjenama radi, a te promjene su nastale kao posljedica udisanja ugljen- monoksida.

“Oni se nalaze u indukovanoj komi i priključeni su na respirator, kako bi njihov mozak trebao što manje kiseonika, da bi se što bolje i što prije oporavio, odnosno kako bi bili što manji metabolički zahtjevi mozga i da bi se pokušalo sa prirodnim procesom oživljavanja moždanih ćelija”, rekao je jedan neurolog iz splitske bolnice.

Dodaje se i da je najvjerovatnije uzrok trovanja Italijana bio ugljen-monoksid – djeca su stabilno, ali i dalje životno ugrožena, a ljekari kažu da im je sačuvana funkcija bubrega, što ne mogu da kažu pouzdano za ostale organe.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
LovcenskaMarkoЗечијаШапица
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

Balkan je to !!!

Marko
Gost
Marko

One dvije bitange odma dali izjavu nisu krivi a ugradili agregat protiv pravila.

ЗечијаШапица
Gost
ЗечијаШапица

Помози Боже.. мали анђели, не дајте се..

Send this to a friend