Region

Snalažljivi monasi: Parking mjesto se dobija milošću

Pula

Novost na tržištu parking usluga uvedena je u pulskom manastiru Svetog Franje. Naime, u njihovom dvorištu koje vodi iz ulice Kastropola u starom gradu parking se ne plaća porukom ili novčićima na automatu za prodaju, piše novac.hr.

Monasi su zamislili da naplate parking, kako kažu, milošću, odnosno donacijom. Naime, tu je nelegalno parkiranje, pa bi izdavanje računa bilo ubjedljiv dokaz da se ljudi iz Crkve bave ilegalnim radom, prenosi Glas Istre.

Ne zna se tačno kada je samostan pokrenuo biznis s parkiranjem, no neki korisnici njihovih usluga pričaju da plaćaju 500 kuna (nepunih 71 euro) mjesečno za rezervisano mjesto u dvorištu, koje se, zajedno sa samostanom, prostire na gotovo pet hiljada kvadrata.

Na ilegalnom parkingu je mnogo automobila sa stranim registarskim oznakama, ali je nejasno koliko automobila pripada onima koji žive i rade u samostanu.

Ako se uzme da je cijena mjesečno podjednaka za sve korisnike, manastir može mjesečno da zarađuje a da ne plati porez.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Dobro ovo objaviste, sad će Amfi da pokrene još jedan novi biznis, no možda je i do sad naplaćivao ali krijući….Sve biznise uz i niz božju milost…

Fileopg
Gost
Fileopg

Dobro ste objavili ovo, sad će Pukovnik Amfi da pokrene još jedan novi biznis, no možda je i do sad naplaćivao ali krijući… Sve uz i niz božji blagoslov…

Tomas
Gost
Tomas

Ovo će Milo da uvede, čim otme crkve. Pa za to mu i trebaju, a ne vala da ide u njih. On i sam veli da je ateista i bezbožnik.

mojsilović
Gost
mojsilović

Pošteno!

Kažem ja
Gost
Kažem ja

Bog valja para.

Mrgud
Gost
Mrgud

Evo Rstu ideja.

Region
Gost
Region

Da je u CG mo da bi neko bi i napao tog na parkingu i bila bi kriva Crkva

Rajko
Gost
Rajko

Region: Odbrani ti siromašnu i nemoćnu crkvu, molim te.

Send this to a friend