Region

SPC reagovala na druženje Đokovića sa guruom Mohanđijem

Youtube/printscreen

Druženje indijskog gurua Mohanđija sa porodicom Đoković nije se dopalo episkopu zvorničko-tuzlanskom, vladiki Fotiju.

Naime, Jelena Đoković je ove nedjelje posjetila Kosovo i Metohiju u društvu porodice Divac i gurua Mohanđija.

Fondacije „Novak Đoković“, „Ana i Vlade Divac“ i „Mohanđi“ bile su u humanitarnoj misiji.

Jelena Đoković je u pratnji indijskog gurua obišla kosovske svetinje Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane, na šta je reagovao vladika Fotije.

„Ne slušajte, braćo i sestre, učenja raznih gurua istočnjačke religije, samo treba da slušamo našu svetu svetosavsku crkvu“, poručio je vladika, a prenosi portal in4s.

Guru Mohanđi je rođen 1965. godine, bivši je biznismen u industriji nafte, zaljubljenik je u Bosanske piramide i održava seanse, uz vođenje humanitarne fondacije.

Poslije posjete, Jelena Đoković je najavila promjenu pojedinih običaja.

„Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osjetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili svijeće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posjetili. Svijeća je simbol nesebične žrtve – ona sagorijeva sebe da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželjela da makar u svom domu promijenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posjetama usamljenim velikim svijećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvijetle sve nas i budu nam smjernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odoliveva svemu”, rekla je Jelena Đoković.

 

16

avatar
1000
15
1
0
 
16
ŽOHARI su toSembegarDule66FreedomDaco
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ŽOHARI su to
Gost
ŽOHARI su to

Kome su crkva i popovi potrebni da bi VJEROVAO, to su obično vikend vjernici.

Sembegar
Gost
Sembegar

Kao što reče Frank Zappa razlika između crkve (bilo koje) i sekte je samo u količini nekretnina.

Dule66
Gost
Dule66

Koji je ovi

Freedom
Gost
Freedom

Sekta kao i SPC. Piii

Daco
Gost
Daco

Vidio lutke 😂😂😂😂
🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Helihelikopter
Gost
Helihelikopter

SPC-zadnjih 500-600 godina najjaca gradjevinska firma na ove prostore. Dje god vide planinu crkvu posade, pogotovo ako planina nije njihova

Engleski
Gost
Engleski

SPC samo inttesuje vjerski monopol a polako ga gubi. Ljudi se krecu vide nauce cuju saznaju i naravno promijene misljenje kao razultat toga dok SPC je vjerna istim lazima manipulacijama kako prije tako i sad, samo zarad novaca.

mačor
Gost
mačor

Privatna stvar je vjerovanje,tko hoće može vjerovati i u “leteće magare”.Tko daje Fotiju pravo da govori što je ispravno vjerovanje ?

ada
Gost
ada

samo ste vi jedni na svijet

Cuko
Gost
Cuko

Pa i vi ste vrsta guru- sekte.

Los
Gost
Los

Ne nego terorističke organizacije

Nepravda
Gost
Nepravda

Ha,ha,ha,koji šamar popovima!E,ne možete se i u njihove zarade ugrađivati,no on daje koliko misli da treba i vama i Samiru i Mohandjiju.

Luka
Gost
Luka

Ne postoji Svetosavska crkva,ili je to neka sekta.Postoji Hristova crkva.

Vepar srbijansk
Gost
Vepar srbijansk

Vidio čovjek da su popovi prevaranti , zamisli ti ovim popovima smjelost da nekome zabrane da se druži sa nekim, e narode osvijesti se!

Krsto
Gost
Krsto

Je li to treba braca i sestre da slusaju onoga popa sto je silovao onu djevojcicu od 12 godina, sto je sada na pinku ili ove druge sto se drogiraju???

HR8
Gost
HR8

Sto ih religije utukose. Od religija veceg zla nema.

Send this to a friend