Region

Srpskim tinejdžerima uzori Nikola Tesla i Baka Prase

Iako je o generaciji milenijalaca široko rasprostranjeno uvjerenje da im novac, pogrešni uzori, fizički izgled i popularnost kroje život i odrastanje, upravo urađeno istraživanje među tinejdžerima pokazalo je da u Srbiji nema mnogo djece koja zastupaju pogrešne vrijednosti.

Velikoj većini novac nije mjerilo uspjeha, a prijatelje ne biraju na osnovu materijalnog statusa. Ipak, iako polovina ispitanika uzore pronalazi u svom neposrednom okruženju, Novak Đoković i popularni jutjuber Baka Prase prvi su na listi onih na koje se mladi ugledaju.

Čak 84 odsto tinejdžera više cijeni čast i ugled od novca, a 77 odsto njih ne bi biralo partnera na osnovu materijalnog statusa. Takođe, prema istraživanju “Ipsos stratedžik marketinga” i “Dajrekt medije”, velika većina, odnosno 90 odsto njih, ne slaže se u tome da ljubav ne uspijeva tamo gdje vladaju nemaština i siromaštvo.

Kada je riječ o uzorima među istorijskim ličnostima, najviše njih navodi Nikolu Teslu kao uzor, a na listi su se našli i car Dušan i knez Lazar, dok od poznatih savremenika kojima se dive, pored Novaka Đokovića i Baka Praseta, pominju i Ronalda, Ilona Maska, Miloša Bikovića, Svetlanu Cecu Ražnatović i Arijanu Grande.

Velika većina mladih spremna je da spakuje kofere i otisne se u bijeli svijet. U istraživanju se precizira da je čak dvije trećine njih spremno da karijeru ili dalje školovanje nastavi u inostranstvu.

7

avatar
1000
4
3
0
 
7
CrnogoracSrbiSuTurcisamo kažem...GagiTomos
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Svetlana Ceca, Buba i Džala, Svetosavska sekta… a odreda se kunu Ostroga mi!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Eto to su srpski tinejdžeri, bravo!

Tomos
Gost
Tomos

Stvarno smješto umjesto da im budu ka’nama Žuti Serhatlić i Migo…

samo kažem...
Gost
samo kažem...

Žuti Serhatlić je ljudska i umjetnička gromada za tvoju estradu, Farmu i Parove…

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

A Miroslav i Rista? Vojvoda Shesheli, Arkan?

MARKO MILACIC<3
Gost
MARKO MILACIC<3

Crnogorskim tinejdzerima uzori Milo Djukanovic i Ammar Tomovic

Gagi
Gost
Gagi

MM3,bolje i Milo nego vovoda cetnicki i Pepa Prase tj.Budimir Aleksic iz DF-a.Od Mila ce “nauciti”nesto “korisno za svoj dzep”a od cetnika da “ratuju sami sa sobom”.

Send this to a friend