Region

Staljin u nekoliko navrata slao ubice na Tita, a Tito mu poručio…

Prema pisanju “Business Insidera” Josif Staljin je u nekoliko navrata slao ubice na Josipa Broza Tita.

Navodno, Tito je poslao telegram u Moskvu u kojem je pisalo: “Prestani da šalješ ubice koje će me likvidirati. Ukoliko to ne uradiš, poslat ću ja jednog za Moskvu. I neće mi trebati drugi.”

Nikad nije potvrđena ova urbana legenda, iako su i strani mediji poput “Business Insidera” pisali o 20 pokušaja KGB-a da ubije Tita. Prema pisanju ovog lista, Rusi su Tita pokušali ubiti pomoću kuge u spreju, poslali su mu kutiju koja je ispuštala otrovni plin kad bi se otvorila… Pokušali su ga ubiti još 20 puta, ali je Tito osujetio svaki Staljinov plan.

U arhivima CIA-e ne postoje zapisi o ovih 20 pokušaja ubistva, ali postoje informacije da je to pokušano tri puta. Prvi dokument se odnosi na događaje od 4. oktobra 1948. godine. Informacija je poslana centrali CIA-e već dva dana kasnije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ćotek
Gost
Ćotek

✩✩✩TITO = ТИТО ✩✩✩
🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️

Mile
Gost
Mile

Tile legenda!

Сеновић
Gost
Сеновић

Да су хтели да га рокну , рокнули би га.

Mile
Gost
Mile

Cuti vrano

Gubitnici
Gost
Gubitnici

Neuspješni Rusi. Ne umiju kako treba napraviti puč u najmanjoj zemlji na svijetu, ni otrovati špijuna do kraja, a kamoli ubiti Tita. Mili su mi, ali, brate, ne znaju.

Franko
Gost
Franko

Jok! Mi znamo kako 🙂 Sjećaš li se te početkom 90ih? 🙂

Petar
Gost
Petar

Braca Rusi vele

marius
Gost
marius

Jedan je bio TITO !

Ramzaj
Gost
Ramzaj

Ne treba se zanositi glupostima! Da je hteo, Staljinovom NKVD-u, MGB-u, ili docnije KGB-u (zavisi o kom periodu se prica), ne bi trebao drugi pokusaj. Znate kako kazu “kada macka crkne i misevi je zakopavaju”.

Jure F.
Gost
Jure F.

Evo probali su opet 2016. potpomognuti domacim cetnicima, pa su razbijeni u PARAMPARCAD 😂

Franko
Gost
Franko

Probali sa starcima, ljudima sa zdravstvenim problemima i sa “oružjem”, koje nikada nije nađeno. Ne pričaj gluposti da ti se neko ne smije 🙂

POJK
Gost
POJK

Jedan je Tito. Politički Nikola Tesla koji je znao dokle može i kako treba a uz sve to u doba njegove vladavine Pokretom nesvrstanih njegovom idejom i njegovih istomisljenika svjetskih umnih i poštenih vladara Nehruom i Naserom svijet je dostigao svoj maksimum u civilizacijskom smislu.

Pogrijebnik
Gost
Pogrijebnik

Da,da.. upravo tako je bilo.
A šedi i ne izmisljaj besposlice

Vuk
Gost
Vuk

Baljezgarija obicna, da je htio moga je pregazit svu Jugoslaviju, podijeljena je karta evrope posle rata pola dobio Staljin pola Zapad. Kad im vise nije trebala Jugoslavija razbili su je i to je to.

Tetka ..g.
Gost
Tetka ..g.

Rusi si razbili Yugoslaviju tj istina ali treba ponovo Balkan da se ujedini i sto brze graditi Jadransko-jonsku magistralu vezanu da Rimom,Londonon,Parizom…United united Europe.

Franko
Gost
Franko

Kako Rusi razbili Jugoslaviju, majke te, kada SSSR tada nije bio u stanju da razbije ni čašu jednu. Bio u svojim problemima i pred raspadom i totalnim kolapsom. Hahaha… E svašta će se čuti danas!

Send this to a friend