Region Pad u provaliju duboku oko 20 metara

Stravičan snimak nesreće u Sloveniji: Kamion pao s nadvožnjaka, vozač poginuo

Teška saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo 53-godišnji mađarski vozač kamiona dogodila se jutros na ljubljanskoj obilaznici ispred tunela Golovec.

Nesreću je uzrokovao vozač putničkog automobila kada je izgubio kontrolu i sudario se s prikolicom prilikom preticanja kamiona. Kamion je, zajedno sa vozačem, pao preko zaštitne ograde u provaliju duboku oko 20 metara.

Prema prvim informacijama, koje prenosi portal Klip.si, slovenački vozač (41) putničkog automobila Opel Corsa sudario se sa kamionom zbog neprilagođene brzine.

Vozač kamiona je u nesreći izgubio život, a vozač putničkog automobila nije povređen.

Veća materijalna šteta pričinjena je na oba vozila, ali na sreću nije bilo opasnih materija u cisterni kamiona. Oštećeno je još jedno vozilo i djelovi putne infrastrukture.

Zbog policijskog uviđaja više sati bio je obustavljen saobraćaj na autoputu u pravcu Štajerske.

Stravični snimak nesreće objavio je preduzeće autocesta Slovenije Dars kao upozorenje vozačima kako nepažnja i neprilagođena brzina mogu imati fatalne posljedice.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Marko
Gost
Marko

Strasno,vozac opela zasluzuje najstroziju kaznu!

Bole
Gost
Bole

Evo zasto ne treba vracati vozacke divljacima koji misle da mogu. Evo zasto ne treba za 10e ne napisati kaznu ili uzeti dozvolu. Evo zasto ne treba upozoravati druge vozace dje je policija. Evo zasto treba poostriti zakon i visestruko povecati kazne.

Lavica
Gost
Lavica

Greote 😢😢😢😢

Shaolin
Gost
Shaolin

nesretni vozač kamiona, da izbjegne ovoga i…užas

Send this to a friend