Region

Tači: Samo preko SAD do sporazuma, ostali napori su uzaludni

Predsjednik Kosova Hašim Tači rekao danas da samo Sjedinjene Američke Države mogu da donesu sporazum o uzajamnom priznanju između Kosova i Srbije, svi ostali napori su uzaludni, prenosi Koha.

Povodom jevrejske Nove godine, Tači je rekao da je sporazumom o ekonomskoj normalizaciji, postignutim 4. septembra u Bijeloj kući, američki predsjednik “postigao nemoguće”.

“Ono što nas čini veoma srećnim i ponosnim, nakon mnogih napora ovo međusobno priznanje dogodilo se u Bijeloj kući, pa je došlo preko Vašingtona. Imaćemo više mira. U vrijeme kada je to započeo Ričard Grenel, bili smo vrlo skeptični. Kada je pokušao da ostvari ovo što se sada dogodilo, imali smo nadu i optimizam da je to prava adresa i da može biti finalizovan u Bijeloj kući. Predsjednik Tramp se potrudio da to omogući. Radio je ono što drugi nisu radili 20 godina. Iako se može vidjeti da se ekonomska normalizacija može dogoditi u Vašingtonu, uvjeren sam da se može dogoditi i politička normalizacija, a uzajamno priznanje može se dogoditi samo u Vašingtonu. Ostali pokušaji su uzaludni. Oni su gubljenje vremena”, rekao je Tači.

Dodao je da očekuje da će priznanje Kosova od Izraela biti od koristi i zemljama u regionu. Istakao je da Kosovo stoji uz Izrael u borbi protiv terorizma i ekstremizma, prenosi Kosovo Onlajn.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Taman takoFenixbonaca🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Taman tako
Gost
Taman tako

Naravno. Aco se trese od straha od Amerikanaca da ga ne uhvate i ne odvedu u Hag na 12 godina, kao Šešelja.

bonaca
Gost
bonaca

Lijepo covjek kaze ko je gazda svima!

🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️
Gost
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♂️

Kako ovaj voli nasu CG
🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩
A granice ????
😁😁😁😁😁😁

Fenix
Gost
Fenix

Ako ti nijesi shvatio ko je sef onda pitaj Vucica kako se osjeca kada sjedi ispred Trampa.Taci zna ko je glavni!?

Send this to a friend