Region

Tači: Saslušavan sam 30 sati, izaći ću iz ovoga čist kao suza

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je sinoć da je uvjeren da će iz procesa pred Haškim tribunalom, gdje je saslušavan pod sumnjom da je odgovoran za ratne zločine, izaći “čist kao suza”.

Tači je u obraćanju javnosti Kosova rekao da je obavio svoju “građansku i institucionalnu dužnost” kada se pojavio pred Haškim tribunalom gdje je saslušavan četiri dana zaredom, ali nije govorio o detaljima tog saslušanja.

“Završio sam oko 30 sati suočavanja sa organima gonjenja, gdje sam upoznat sa svim njihovim navodima i gdje sam odgovarao na njihova pitanja. U potpunosti poštujem proces rasvjetljavanja istine do samog kraja i moje uloge u oslobodilačkoj borbi za slobodu i nezavisnost”, kazao je Tači.

Tači je rekao da iz etičkih razloga i zakonskih ograničenja ne može da zalazi u konkretne detalje saslušavanja i da ne može da ih podijeli sa javnošću.

“Želim da vam kažem tri stvari, tražeći vaše ljudsko razumijevanje da ne zalazim u detalje ovih suočavanja. Prvo: kao što sam i ranije govorio prije nego što sam prešao preko praga suda, slavnu istoriju oslobodilačke borbe i stvaranje nezavisne, demokratske i evropske države Kosovo, ne može niko ponovo pisati! Danas vam uvjereno kažem da ovaj proces neće ponovo pisati ovu istoriju ispisanu krvlju i žrtvom čitavog naroda u borbi za slobodu”, kazao je Tači.

Tači je rekao da bez obzira na tok tog procesa i njegovo trajanje, “slavna istorija otpora, preživljavanja i trijumfa nad osvajačem koji je želio da počisti albanski narod na Kosovu sa lica zemlje potezima etničkog fašizma, jednom zauvijek postaće nedodirljiva”.

“Drugo: ovaj proces je još jedan u nizu, tokom 21 godine optužbi, izmišljotina i fabrikacija o Oslobodilačkoj vojsci Kosova (OVK) i naporima kosovskog naroda za slobodu i državu. Ali, ovaj proces će jednom zauvijek zapečatiti istorijsku ulogu OVK-a, kao nezamjenjivu i neotuđivu ulogu za stečenu slobodu, za sve generacije koje će naslijediti Kosovo, kao nezavisnu i demokratsku državu”, smatra Tači.

“I treće: ja sam imao sreću i čast mi je da sam imao ulogu u borbi i na putu prema nezavisnosti i formiranju države Kosovo, danas sam još više ubijeđen, i odlučniji sam nego ranije pred ovim suočavanjem, u veliku vrijednost koje imaju lični napori i žrtva da do kraja rasvijetlimo ovu istoriju staru 22 godine. Istoriju punu povreda izazvanih optužbama protiv mene i protiv naše zajedničke borbe sa SAD-om, NATO-om, državama Evropske unije i ostalim državama prijateljima, za oslobođenje kosovskog naroda od fašističke diktature Slobodana Miloševića i države Srbije”, kazao je Tači.

Dodao je da je Kosovo “uvijek na prvom mjestu”, da je za Kosovo bio spreman da da život kada je bio mlad, a da danas “uopšte ne sumnja” da je njegova dužnost da brani Kosovo, ne dozvoljavajući da proces, u koji su upleli njega i njegove saborce u potpunosti nepravedno, ometa velike poslove koji su pred Kosovom.

18

avatar
1000
14
4
0
 
17
dabo089TitogradGen. DukljaninNarcis ZgubidanDjustaGashi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

dabo089
Gost
dabo089

Zivjelo nezavisan Ulçinj!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Zlo činiti od zla se braneći
Tu zločinstva nema nikakvoga

NJEGOŠ

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Još je čuveni Dimitrije Tucović govorio i bio ogorčen,zbog pokolja albanaca u balkanskom ratu,reko je nešto u ovom smislu,jedan radan i pošten narod je podvrgnut neviđenom teroru,itd..

DjustaGashi
Gost
DjustaGashi

Krokodilse, krokodilske…

Idemooooo
Gost
Idemooooo

A ti si cist sto bi rekli stari do mojega!!!!!😂😂😂
Eeee propalo se!!!!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Zlo činiti od zla se braneći
Tu zločinstva nema nikakvoga

NJEGOŠ

ElPateon
Gost
ElPateon

Vjerovatjo da hoces ne bi me cudilo to

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Gorske oči
Gost
Gorske oči

Koga Ameri postave taj traje samo dok im treba a onda ga unište.Za to imamo bezbroj primjera u svijetu.Npr. Novijega iz Paname,Sadam iz Iraka …i bezbroj drugih.

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

Zaboravio je da postoje i krokodilske suze !

Strijelac
Gost
Strijelac

Evroatlanska Crna Gora je na tvojoj strani.Vrati se i budi ono zašto si izabran.

Anonimus
Gost
Anonimus

Tačno tako jer mrtvi ne govore

NK grad
Gost
NK grad

Ako se ti izvuces bez zatvora, to ce znaciti i potvrditi da je sistem nepravedan.

Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

Tako je g Taci pobjednice.Podrska..

Miljann
Gost
Miljann

Eviva !!!

Miljan
Gost
Miljan

Da je vjecna !!!

Elf
Gost
Elf

Brzo ce tvoj pobjednik u gubitnike…a i ti za njim .

Send this to a friend