Region

Tači se nije branio ćutanjem, saslušanje trajalo više od pet sati

Kosovski predsjednik Hašim Tači na saslušanju je u Specijalnom tužilaštvu za zločine OVK u Hagu bio duže od pet sati.

Tači je je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sjutra.

Dopisnica televizije Prva Anđelka Ćup pokušala je danas da se javi u program uživo ispred kuće Tačija u selu Čaglavica na Kosovu i Metohiji, ali se ubrzo na toj lokaciji pojavilo sedam policajaca kosovske policije.

Advokat Arianit Koci je u emisiji Frontal na T7 rekao da to što Tači ni poslije više od pet sati nije napustio prostorije Tužilaštva u Hagu, govori da se nije branio ćutanjem, prenosi Gazeta Ekspres.

Drugi razlog zbog kojeg je Tači još uvijek u Specijalnom tužilaštvu u Hagu može biti zahtjev za privremenu zabranu, jer je to predviđeno i zakonom, rekao je Koci i dodao da je vjerovatnoća za to mala.

“Ako nema tehničkih problema sa uređajima za snimanje ili prevodiocima, pitanje zbog kojeg se nastavlja razgovor možda je to što Tači nije ćutanjem branio ili nešto drugo što ne želim da spominjem. To može biti zahtjev za privremenu zabranu, to je predviđeno zakonom, ali ne vjerujem da se tako nešto dogodilo. Saslušanja ponekad traju duže, jer na kraju postoje neki potpisi”, rekao je Koci.

Prema Kociju odbrana ćutanjem se brzo završava, ali kaže da pet sati nije vrijeme za alarm.

“Ako se brani ćutanjem, brzo se završava, ali ako osumnjičeni odluči da razgovara, meni se dešavalo da saslušanje počne u u 9:30, a završi se u 18:00 sati”, rekao je Koci.

Dodao je da je očigledno da Tači ne ćuti, jer nema logike da sjedi pet sati i da ne razgovar“.

“Odbrana ćutanjem je takođe zakonsko pravo”, rekao je Koci za T7.

Kancelarija specijalizovanog tužioca saopštila je 24. juna da se Tači i lider DPK Kadri Veselji nalaze na njihovoj optužnici koju su, krajem aprila, podneli Specijalnom sudu na potvrdu.

Tači, Veselji, ali i druga lica, čija imena tada nisu saopštena, se u optužnici terete za “niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje”.

 

6

avatar
1000
2
4
0
 
6
PutnikF117Posrbica3'13Tadićcikoticka-drack
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Posrbica3'13
Gost
Posrbica3'13

Podrska G Taciju borcu protiv srpskog cetnistva

Njegoš
Gost
Njegoš

Zašto bi ćutao srbima i veljesrpskoj agresiji i zločinima? Crna Gora je uz Kosovo! Nikad više 1918.!!!

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

Tači, Veselji, ali i druga lica, čija imena tada nisu saopštena, se u optužnici terete za “niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje” na podrucju BG, NS, Uzica, Nisa iako nikad tamo nisu krocili ali su branili svoje kuce svoju celjad od srbskih zlicinackih hordi koji su po Balkanu pravili zlicine, genocide,… Više »

Tadić
Gost
Tadić

Ti Njegoša izgleda čitao nisi

F117
Gost
F117

Pošto si upućen, pođi u Hag i reči dvije za brata Tačija! Tebe će poslušat!

Putnik
Gost
Putnik

Doci ce i tebi “Kosovo” na vrata,polako samo. Evo sve vise se pojavljuju neke zastave tzv. “Velike Albanije” gdje je pola Crne Gore u toj “drzavi”. Boka,hvala Bogu, nije pa nisam zabrinut.

Send this to a friend