Region

U Hrvatskoj zaraženo još 15 osoba, jedan pacijent preminuo

Ilustracija

Virusom korona u Hrvatskoj je zaraženo još 15 osoba, a jedan pacijent preminuo je u Osijeku od posljedica ove bolesti, rečeno je na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba Civilne zaštite.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u Hrvatskoh ukupno oboljelo 2.176 lica, a da se od virusa korona oporavilo 1.726, prenose hrvatski mediji.

Na Braču je od danas uvedena zabrana napuštanja mjesta prebivališta i trajaće narednih 14 dana, javili su hrvatski mediji.

Članovi Nacionalnog štaba danas su pojasnili da se pojavila dva nova žarišta virusa – jedno na ostrvu Braču na kojem su 22 osobe zaražene, a drugo na području Brodsko-posavske županije, gdje je oboljelo pet radnika koji su se nedavno vratili iz Švedske.

Direktor Hrvatkog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da na Braču nije uveden potpuni karantin već stroga mjera s propusnicama.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da danas stupa na snagu i odluka da se hrvatskim državljanima omogućava ulazak i odlazak u inostranstvo uz pridržavanje uputstava.

On je objasnio da će, ako postoje razlozi, strani državljani moći ući u Hrvatsku uz pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te strani državljani koji putuju zbog ličnih razloga koje nije moguće odgoditi.

“Ova odluka se odnosi na države članice EU. Ljudi koji idu na sastanke neće morati u samoizolaciju, to nema smisla”, precizirao je Božinović.

Kada je riječ o popuštanju propisanih mjera, Božinović ističe za Hrvatska ulazi u treću fazu i sutra će objaviti sve odluke.

Send this to a friend